2014 metų Lietuvos čempionas 148,5 km nuvažiavo per 3 val. 36 min. 43 sek. (vid. greitis – 41,114 km/h) ir artimiausius tris varžovus aplenkė 3 sek. P. Šiškevičiaus komandos draugas Gediminas Kaupas (+25 sek.) finišavo 20-as.

„Galva kol kas nesuvirškina, kad laimėjau. Jaučiuosi lyg dar važiuodamas varžybas. Ši pergalė man labai svarbi, tai pirma pergalė UCI (Tarptautinės dviračių sporto sąjungos) lenktynėse karjeroje, kitas tikslas tokia pat pergalė Europoje. Šis rezultatas tai atpildas už visą darbą. Pergalė visos komandos, trenerių ir rėmėjų įdėto darbo vaisius“ – pasakojo P. Šiškevičius.

Planai pergalingam etapui buvo sudėlioti dar išvakarėse. „Staki-Technomara“ komandos vadovas Deividas Vileniškis šios dienos etapą įvardijo kaip beveik paskutinę progą lenktynėse iškovoti pergalę. Likę du yra palankūs sprinteriams, o grupės finiše lietuviai daug šansų neturės.

„Dar prieš šį etapą žinojome, kad šiandien turbūt paskutinė proga šiose lenktynėse iškovoti pergalę. Etapas buvo palankus Pauliui, todėl buvome sutarę, kad šiandien pabėgimo be Pauliaus būti negali.

Kaip ir visuose etapuose pradžia buvo labai aktyvi, Pauliui su dar keturiais varžovais pavyko pabėgti 27-ame kilometre. Didžiausia persvara buvo ant kalno viršūnės kai visi stojo valgyti, tuomet buvo kiek daugiau nei trys minutės.

Vėliau varžovai kontroliavo atstumą ir persvara laikėsi apie dvi minutes, o iki finišo likus 15 km atsilikimas ištirpo iki minutės. Paskutiniai kilometrai buvo į nedidelę nuokalnę ir su šoniniu vėju, tai varžovams neleido taip greitai artėti.

Iki finišo likus apie 800 metrų Paulius vedė, varžovai dairydamiesi vienas į kita kiek atsiliko, o tuo pasinaudojęs Paulius atakavo ir vienas pasiekęs finišą, iškovojo puikią pergalę. Visa savaitė buvo sunki, bent kelis etapus jautėme, kad galime užsikabinti ir kovoti dėl pergalės, bet vis kažko pritrūkdavo. Šiandien Paulius buvo puikus, jis ir visa komanda buvo verta šios pergalės“ – po finišo džiaugsmo neslėpė D. Vileniškis.

P.Šiškevičius dar gerokai iki finišo galvoje dėliojo planus kaip įveikti savo varžovus, kurie šiandien laikinai jam buvo tapę geriausiais draugais.

„Iki finišo likus apie 15 km supratom, kad galime pasiekti finišą. Turėjome dar kiek daugiau nei minutę pranašumo, o darbas vyko labai sklandžiai. Planavau finišuoti prieš paskutiniame posūkyje, bet iki finišo likus mažiau nei kilometrui varžovai susižvalgė ir kiek atleido, pasinaudojau momentu ir atakavau. Rizika pasiteisino, pasidariau tarpą kurio užteko iki pat finišo“ – pridūrė P.Šiškevičius.

Lyderiu išliko marokietis Anassas Aitas El Abdia („UAE Emirates“). G. Kaupas (+30.34) bendroje įskaitoje užima 20-ą, o P. Šiškevičius (+41.19) – 40-ą vietas.

Iš 113-os startavusių dviratininkų klasifikuoti 92.

Dešimties etapų lenktynės baigsis sekmadienį.

1987 metais visą šių lenktynių prizininkų pakylą užėmė Lietuvos dviratininkai: pirmas buvo Artūras Kasputis, antras – Vasilijus Špundovas, o trečias – Jonas Romanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)