Rugpjūčio 14 dieną vyks Deimantinės lygos etapas. Tai labiausiai prestižinės komercinės lengvosios atletikos varžybos pasaulyje. Jose dalyvauja daugelis geriausių planetos sportininkų.

Pastaruoju metu D. Kilty demonstravo puikią sportinę formą. Ji neseniai vykusiame Lietuvos čempionate Palangoje nušoko 14 m 15 cm, pagerino šalies pirmenybių rekordą ir tapo nugalėtoja. Dovilė net tris kartus įveikė 14 metrų ribą.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovas Robertas Trakys teigė, kad lietuvė Monake, jei pasieks panašų rezultatą kaip Palangoje, yra pajėgi patekti į pirmąjį trejetą.

Pagrindinė D. Kilty konkurentė Lietuvoje D. Zagainova mūsų šalies čempionate nušoko 13 m 61 cm. Ji yra šalies rekordininkė. Geriausias Dianos karjeros rezultatas – 14 m 43 cm. D. Kilty toliausiai yra nuskriejusi 14 m 28 cm.

Monake Lietuvos trišuolininkių laukia penkios varžovės. Ypač aukšto lygio sportininkės yra Yulimar Rojas iš Venesuelos (asmeninis rekordas – 15 m 41 cm), bulgarė Gabriela Petrova (14 m 66 cm), portugalė Patricia Mamona (14 m 65 cm).

Trišuolio sektoriuje taip pat varžysis britė Naomi Ogbeta (14 m 15 cm) bei slovėnė Neja Filipovič (14 m 22 cm). Šį sezoną arčiau už D. Kilty ir D. Zagainovą yra šokusi tik N. Ogbeta – 13 m 74 cm. Geriausias Dovilės sezono rezultatas – 14 m 18 cm, o Dianos – 13 m 61 cm.

Monake vyks ir daugiau intriguojančių kovų. Vyrai šoks su kartimi, dalyvaus 110 m ir 400 m barjerinio bėgimo rungtyse, įveiks 800 m ir 1500 m distancijas. Moterys išbandys jėgas šuolių į aukštį, taip pat 100, 400 ir 5000 m bėgimo varžybose.

Geriausia Lietuvos šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė po traumos dar nepasiekė geros sportinės formos, todėl į Monaką nevyko.

Kai kuriuose kituose Deimantinės lygos etapuose gali dalyvauti disko metikas Andrius Gudžius ir ieties metikas Edis Matusevičius. Kitos varžybos vyks rugpjūčio 23-ąją Stokholme.

Lengvaatlečių kovas iš Monako nuo 21.00 val. tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Vaizdo įrašas per „TV3 Sport 2“ kanalą – šeštadienį 1.30 val. ir 17.10 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)