Istoriniame pusfinalyje dukart pirmavę latviai galiausiai 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) neatsilaikė prieš Kanados atstovus ir turės tenkintis rungtynėms dėl trečios vietos.

Trečio kėlinio pradžioje priekyje vis dar buvusius Latvijos ledo ritulininkus pribloškė kurioziškas varžovų įvartis, kurio autoriumi 40:45 min. tapo Jackas Quinnas.

Bafalo „Sabres“ žaidėjas, būdamas už galinės linijos, klastingai paleido ritulį link vartų – šis atšoko nuo latvių vartininko Arturo Šilovo šalmo ir įskriejo į tinklą.


Po šio epizodo kanadiečiai visiškai perėmė iniciatyvą ir dar dviem tiksliais metimais, kuriuos atliko Adamas Fantilli (48:56 min.) ir Scottas Laughtonas (59:17 min. į tuščius vartus), išsprendė visus likusius klausimus.

Pirmą kartą tarp keturių stipriausių planetoje patekusios Latvijos nacionalinės komandos gretose pasižymėjo Danas Ločmelis (8:18 min.) ir Rūdolfas Balceris (36:38 min.)

Įdomu, kad turnyro starte latviai grupės varžybose tai pačiai Kanadai neprilygo net 0:6.


Kitame pusfinalyje ilgai savo sąlygas diktavusi JAV komanda buvo priversta žaisti pratęsimą, o jo metu 3:4 (2:2, 1:0, 0:1, 0:1) nusileido Vokietijos rinktinei.

Neregėtą pergalę vokiečiams, pirmą kartą istorijoje kovosiantiems dėl aukso medalių, atnešė Frederiko Tiffelso įvartis 67:32 min.

Finalas numatytas sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją