Šie vaikinai yra puikūs pavyzdžiai, kad ne pačių didžiausių ar stipriausių Lietuvos regbio klubų auklėtiniai turi galimybių siekti aukštumų regbio sporte.

Regbis yra mano gyvenimas. Žaidžiu regbį nuo pat mažens, o mano tėtis yra regbio treneris. „Regbis.Viči.Jėga“ projekte pradėjau dalyvauti nuo pat jo pradžios. Esu neapsakomai laimingas, kad turiu galimybę šio projekto dėka mokytis ir žaisti regbį Anglijoje“, - pasakojo M. Skrinskis.

Talentingiems Lietuvos jaunuoliams kelią į Angliją padėjo prasiskinti Lietuvos regbio federacijos (LRF) partneriai.

Lietuvos talentus pastebėjo ir nacionalinės Lietuvos komandos treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha. Pasak jo, Šefildo mokyklos treneriai iškart buvo maloniai nustebinti jų talentu ir sugebėjimais.

Pagal dabartinį planą, žaidėjai Anglijoje sportuos pusę metų. Jeigu jiems pavyks įrodyti savo meistriškumą, lietuvių viešnagė ten gali prasitęsti ir ilgiau. Tai atvertų duris į Angliją ir kitiems talentingiems Lietuvos regbininkams.

M. Skrinskis pasidalino ir pirmaisiais įspūdžiais iš Anglijos.

„Įspūdžiai labai geri. Sąlygos taip pat. Labiausiai čia nustebino žmonių draugiškumas, kuris tikrai yra šiltas. Aš tikiuosi išmokti viską, ką tik įmanomą, įskaitant regbį, žmonių kultūrą ir bendravimą. Treneriai dar nelabai spėjo mane pažinti, bet įvertino labai gerai ir leido žaisti pagrindinėje komandos sudėtyje. Ir tai - jau pirmą savaitę.“

LRF 2014 metais su rėmėjais pradėjo socialinį projektą mokyklose ir darželiuose. Jo tikslas - skatinti jaunimą būti aktyviems, sveikiems, siekti savo tikslų panaudojant regbį. Šio projekto rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Jau daugiau kaip 60 mokyklų visoje Lietuvoje prisijungė prie projekto, regbį pradėjo žaisti daugiau nei 4000 vaikų.

Sekmadienį 11-15 val. Kauno futbolo manieže (Aukštaičių g. 51) vyks finalo etapas. Dėl stipriausios Lietuvos TAG regbio komandos vardo kovos Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Jurbarko, Plungės, Alytaus, Kauno, Telšių, Lazdijų miestų ir rajonų mokyklų ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)