Prieš savaitę tarptautinės imtynių federacijos (FILA) būstinėje vyko burtų traukimo ceremonija, kur paaiškėjo, kad A pogrupyje kovos Rusijos, Vengrijos, JAV, Turkijos ir Kazachstano ekipos, o B pogrupyje varžysis Korėjos, Armėnijos, Azerbaidžano, Irano ir Suomijos komandos.

Turnyro reglamentas neprieštarauja, kad kiekvienoje komandoje būtų mažiausiai du legionieriai. Šia teise pasinaudojo Suomijos imtynių federacija. Suomiai įvertino, kad neturi aukščiausio lygio atletų kai kuriose svorio kategorijose ir pasiprašė lietuvių pagalbos.

Skandinavai mums visuomet sudaro palankias galimybes treniruotis, kai svečiuojamės pas juos, dažnai ištiesia pagalbos ranką, kai reikalingi sparingai mūsų pirmiesiems numeriams, todėl su malonumu pasinaudosime galimybe padėti jiems keblioje situacijoje ir Suomijos rinktinės sudėtyje į Iraną deleguosime du mūsų olimpinius prizininkus Mindaugą Mizgaitį ir Aleksandrą Kazakevičių“, - kalbėjo imtynių federacijos vadovas Valentinas Mizgaitis.

Pirmoje imtyje su korėjiečiais Lietuvos atletai nenuvylė. Susitikimas su Azijos šalies imtynininkais baigėsi taikiai 4:4, o dvi pergales iškovojo mūsiškiai. M. Mizgaitis rezultatu 6:0 nugalėjo Kim Yong-Miną, o A. Kazakevičius 5:3 įveikė Kim June-Hyoungą. Po pirmo A. Kazakevičiaus dvikovos su korėjiečiu kėlinuko buvo lygiosios – 3:3, tačiau antroje susitikimo dalyje Aleksandras netikėtai užklupo varžovą ir išplėšė pergalę.

„Kai pamačiau, kad Aleksandras metodiškai pramušinėja kairę ranką, supratau, kad korėjietį jis anksčiau ar vėliau pričiups. Šitą veiksmą aš jam „padovanojau“, kuomet jis buvo dar labai jaunas. Nepamiršo ir panaudojo reikiamu metu“, - šypsojosi olimpiečio kovą internetu stebėjęs rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Nors komandos pasidalino po keturias pergales ir tiek pat pralaimėjimų, pagal geresnius techninius rodiklius pergalę šventė korėjiečiai.

Jungtinę Suomijos-Lietuvos komandą vėl į priekį vedė Pekino ir Londono olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojai iš Lietuvos. Aleksandras Kazakevičius nepagailėjo Rafiko Manukiano 4:0, o Mindaugas Mizgaitis riediniu į kairę pusę antrame kėlinyje palaužė kitą armėną Vačiką Jegiazarianą 3:1.

Vėliau lietuviais sustiprinta Suomijos rinktinė mėgins pasipriešinti kol kas tik vieną pralaimėjimą iš 16 dvikovų patyrusia Irano komanda, o vėlai vakare užbaigs susitikimus pogrupyje su azerbaidžaniečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)