Savo pergalių seriją tarptautinėse varžybose pratęsė Rūta Meilutytė. 18-metė olimpinė, pasaulio bei Europos čempionų moterų 100 m plaukimo krūtine A finale sutriuškino visas varžoves. Antrajame takelyje plaukusi lietuvė pirmavo nuo starto iki finišo bei užfiksavo solidų rezultatą – 1 min. 5,68 sek.

R. Meilutytė jau po pirmų 50 m visas varžoves lenkė daugiau nei sekunde. Antra atplaukė švedė Jennie Johansson (1:07,19), o trečia buvo italė Ilaria Scarcella (1:08,02).

R. Meilutytė praėjusią savaitę Prancūzijoje pagerino šios rungties sezono rekordą pasaulyje – 1 min. 5,46 sek. Lietuvei nuo 2013 m. priklauso 100 m plaukimo krūtine planetos rekordas (1:04,35).

Analogiškoje vyrų rungtyje Giedrius Titenis įrodė, kad jo pergalė atrankoje nebuvo atsitiktinumas. Finale lietuvis plaukė dar greičiau ir finišavo per 1 min. 0,10 sek. bei iškovojo olimpinį kelialapį.

Už G. Titenio nugaros liko šios rungties Londono olimpinis čempionas Cameronas van der Burghas (1:00,77) iš Pietų Afrikos Respublikos bei pajėgus italas Fabio Scozzoli (1:00,89).

Per žingsnį nuo medalio liko Danas Rapšys. Vyrų 50 m plaukimo nugara A finale lietuvis užėmė ketvirtą vietą (25,48 sek.) ir tik 0,09 sek. atsiliko nuo bronzą iškovojusio italo Simone Sabbioni (25,39).

Pergalę iškovojo kitas Italijos sprinteris Niccolo Bonacchi (25,16), o sidabru pasidabino garsus prancūzas Camille'is Lacourtas (25,19).

J. Ruddas: tai labai gera diena Lietuvos plaukimui!

„Daugeliu atžvilgiu Rūtai tai buvo geresnis plaukimas nei prieš savaitę Prancūzijoje. Nors ji plaukė kiek lėčiau, plaukimo eiga buvo daug geresnė. Daugiau kontrolės, geresnis santykis su vandeniu. Komandos gydytojas sako, kad ji jau beveik sveika, nors Rūta dar kovoja su virusine infekcija, kuri kankino ją pastarąsias tris savaites. Apskritai, tai labai gera diena Lietuvos plaukimui!“, – po penktadienio plaukimų sakė R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas.

„Labai džiaugiuosi dėl Mindaugo Sadausko. Tai geriausias jo laikas. Jis nugalėjo labai stiprius plaukikus B finale. Tai suteiks jam pasitikėjimo savimi sekmadienį plaukiant 100 m laisvu stiliumi. Šiam nuotoliui mes treniravomės daugiau nei 50 m“, – apie M.Sadausko rezultatą sakė dabar jį treniruojantis J. Ruddas.

Vyriausiasis Lietuvos plaukimo rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas penktadienio sėkmę laiko dėsninga ir pavadino ją etapu rengiantis pasaulio čempionatui Kazanėje.

„Rezultatai gerėja, artėjame prie Kazanės. Giedrius Titenis juda į priekį, Mindaugas Sadauskas savo geriausią rezultatą padarė, tai džiugina. Rūta vėl parodė savo galimybes. Tikrinamės. Visi tikslai bus pasiekti Kazanėje. Galima teigti, kad Roma sėkminga Giedriui. Labai gerai, kad laiko susiderinti turi visa komanda – ne tik plaukikai, bet ir medikai, ir masažistai. Tai labai svarbu“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Lietuvių plaukimai Romos baseine suteikė džiaugsmo ir Lietuvos plaukimo federacijos prezidentui Tomui Kučinskui, kuris visas varžybas žiūrėjo vietoje.

„Viskas vyksta pagal planą, kaip ir sumanyta. Daug asmeninių rekordų, tai džiugina. Rūta niekada birželio mėnesį niekada neplaukė tokiu greičiu, net prieš Londono olimpines žaidynes. Tai nuteikia labai optimistiškai prieš startus Kazanėje.

Giedrius Titenis parodė rezultatą, kaip ir pernai, pagal planą. Labai džiugina Danas, kuris pagerino savo 50 m nugara plaukimo rekordą pusę sekundę, o tai yra labai daug, – sakė T. Kučinskas. – Savo ruožtu Mindaugas Sadauskas niekada neplaukė taip greitai, net su specialiu kostiumu, kai tokie buvo leidžiami. Tai, kad jis pasigerino 50 m savo asmeninį rekordą, rodo, kad turime daug gerų perspektyvų. Bus labai įdomi akistata tarp Dano Rapšio ir Mindaugo Sadausko plaukiant 100 m laisvu stiliumi“.

* * *

Atrankoje geriausiai tarp lietuvių sekėsi G. Titeniui. Jis 100 m plaukimo krūtine atrankoje buvo pirmas ir užfiksavo 1 min. 0.49 sek. laiką.

D. Rapšys 50 m nugara nuplaukė per 25,72 sek. ir atrankoje buvo ketvirtas, o R. Meilutytė į 100 m plaukimo krūtine finalą žengė su penktu laiku (1:08,54).

Vyrų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi B finale tikrąsias savo galimybes parodė Mindaugas Sadauskas. Daug greičiau nei atrankoje plaukęs lietuvis finišavo per 22,54 sek. ir aplenkė visus oponentus. Bendroje įskaitoje M. Sadauskas užėmė 9-tą poziciją.

Tadas Duškinas vyrų 100 m plaukimo peteliške B finale užfiksavo 54,87 sek. laiką ir aplenkė tik varžovą iš Italijos. Bendroje įskaitoje lietuviui atiteko 15-ta vieta.

Varžybose Italijoje dalyvauja ir dar du Lietuvos plaukikai – Viktė Labanauskaitė ir Andrius Šidlauskas, tačiau pirmąją varžybų dieną jie į finalus nepateko.

Tokias akimirkas reikia branginti - R.Meilutytė Italijoje sutriuškino visas varžoves, o po jos į baseiną žengęs G.Titenis taip pat iškovojo auksą, aplenkdamas olimpinį čempioną!Plačiau: http://www.sportas.lt/straipsnis/r-meilutyte-d-rapsys-ir-g-titenis-kovos-del-plaukimo-varzybu-italijoje-medaliu-tiesiogine-vaizdo-transliacija-100520
Posted by Sportas.lt on 2015 m. birželio 12 d.