Kaip pabrėžė turnyrą stebėjusi daugkartinė pasaulio, Europos ir Lietuvos čempionė Ieva Sodeikienė, dešimties šokių varžybos iš sportininkų reikalauja didelio susikaupimo ir ištvermės, nes varžybos yra daug intensyvesnės fiziškai, o taip pat šokėjams tenka pasiruošti skirtingo charakterio šokiams.

Čempionais suaugusiųjų grupėje tapo Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė iš Gargždų „Rolinos“ ir Kauno „Sūkurio“ klubų. Visi dešimt dueto šokių buvo įvertinti pirmosiomis vietomis.

„Džiaugiamės taip sėkmingai sugrįžę ant parketo“ – po užtikrintos pergalės šypsojosi čempionai.

Dalį praėjusio sezono E. Degutis ir U. Bliujūtė praleido dėl kojos traumos, tad ir praėjusių metų čempionate jiems nepavyko dalyvauti. Šis dešimties šokių disciplinos titulas duetui – antrasis, pirmą kartą čempionatą kartu jie buvo laimėję 2020-aisiais, tais pačiais metais atstovavo Lietuvai Europos čempionate, kur buvo ketvirti.

Dabar E. Degučiui ir U. Bliujūtei bus patikėta nešti šalies vėliavą pasaulio dešimties šokių čempionate Portugalijoje.

Suaugusiųjų grupės sidabro medaliai atiteko Domantui Balevičiui ir Dominykai Brantaitei iš Kauno „Dueto“, o bronza – Arnui Endriulaičiui ir Anastasijai Pavšukovai iš Kauno „Kaspino“ ir Vilniaus „Vijūno“.

Be suaugusiųjų grupės Lietuvos 10 šokių čempionato medaliai išdalinti ir dar septyniose amžiaus kategorijose.

Tarp jaunimo šokėjų (16-18 m.) šalies čempionais antrus metus iš eilės tapo Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė (iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“).

Jaunių II grupėje (14-15 m.) taip pat antrą kartą iš eilės nugalėjo Lukas Jasinevičius ir Meida Kybartaitė (Vilniaus „Šokio technikos akademija“).

Amžiaus grupėje iki 21 m. Lietuvos čempionais tapo Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė (Klaipėdos „Žingsnis ir Kauno „Sūkurys“).

Jaunių I amžiaus grupėje Lietuvos čempionato aukso medaliais džiaugėsi Dovydas Labutis ir Miglė Pravilonytė (Kauno „Duetas“ ir Vilniaus „Ratuto“), jaunučių II – Martynas Karmonas ir Liudvika Rėksnytė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“), jaunučių I – Armandas Tiurinas ir Ariana Rupšytė (Klaipėdos „Žuvėdra“ ir Klaipėdos „Žingsnis“), senjorų grupėje – Audrius Blažys ir Erika Blažienė (Šiaulių „Šypsena“).

Lietuvos sportinių šokių federacija šiais metais pakeitė ir teisėjų atrankos į nacionalinius čempionatus taisykles. Šokėjus vertino devynių specialistų komisija: šeši teisėjai buvo pakviesti iš skirtingų užsienio šalių, o dar trys buvo renkami iš licencijuotų Lietuvos vertintojų burtų keliu prieš pat varžybas.

Kitas svarbus startas visų Lietuvos šokėjų laukia kovo 10-12 dienomis Šiauliuose, kur vyks šalies standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas (atskirų disciplinų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją