Renginys bus įdomus ne vien besidomintiems alpinizmu, bet visiems mėgstantiems aktyvų laisvalaikį. Čia netrūks nei ekstremalių pramogų, nei reginių. Varžybų trasos bus įrengtos aukštai ant išorinių bei vidinių arenos konstrukcijų, tad greitis bei varžybų azartas dalyviams dovanos aštrius pojūčius bei adrenaliną, o jautresniems žiūrovams ir ne vieną šūksnį bei atodūsį.

Drąsesni galės ne tik stebėti varžybas, bet ir patys išbandyti specialiai parengtas užduotis: ant sniego trasų „Snow Arenoje“ slidininkai, ar ant arenos išorėje esančių konstrukcijų. Tiek žiūrovų, tiek dalyvių lauks ir eilė kitų smagių pramogų: norintys galės išbandyti šuolius su virvėmis (rope jumping), nusileisti įstriža perkėla (zip-line), stebėti Druskininkų parkūrininkų ar kinologų parengtus pasirodymus. Taip pat bus galima susipažinti su alpinistine įranga, ją išbandyti ar paprasčiausiai nusifotografuoti su ledkirčiu ar kita įprastam piliečiui „egzotiška“ alpinistine įranga.

Varžybose savo sugebėjimus demonstruos ne tik kalnų turizmo mėgėjai ir alpinistai, bet ir specialiųjų tarnybų darbuotojai - inscenizuotoje įvykio vietoje surengsiantys gelbėjimo operaciją.

„Varžybos pirmiausia organizuojamos populiarinti alpinizmą ir kalnų keliones bei turizmą kaip sportą ir įdomią galimybę aktyviai leisti savo laisvalaikį. Be to, tiek profesionalūs alpinistai, tiek mėgėjai Lietuvoje neturi galimybių nuolatos treniruotis kalnuose, todėl tenka savo įgūdžius tobulinti ant medžių, pastatų ar dirbtinai sukurtų laipiojimo sienų. Šios varžybos skatina pasitempti ir tobulinti savo įgūdžius, suteikia galimybę ne tik pamatyti kitus šio sporto entuziastus, bet ir išmokti kažką naujo iš jų.Visuomet laukiame tiek patyrusių, tiek „žalesnių“ šio sporto gerbėjų“, - sakė jau devintą kartą alpinizmo varžybas organizuojančios kalnų sporto renginių bei kelionių organizacijos Montis magia direktorius Andrius Smirnovas.

Varžybų dalyvių pasirodymus bus galima stebėti ir arenos viduje, iš kur bus matomos slidinėjimo trasos bei dalyvių pasirodymai, ir lauke šalia arenos. Šeštadienį startuos jaunučių, jaunių ir suaugusių sportininkų komandos, o sekmadienį - mėgėjų komandos ir vyks stipriausių sportininkų komandų varžybų finalų etapai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)