Mažojo maratono, 5 kilometrų distancijoje, nepralenkiami buvo sportininkai iš Elektrėnų, informuoja varžybų organizatoriai. Pirmasis finišo liniją kirto Egidijus Markūnas (18:12,8 sek.). Sportininkas neslėpė džiaugsmo, nes ši pergalė jam – pirmoji.

Jo kraštietė Jolanta Kamantauskaitė (23:23,7 sek.) po sėkmingo finišo sakė, kad distanciją įveikė be didesnio vargo, nes bėgimui aktyviai ruošėsi ir tikėjosi nugalėti.

Atkakliausia kova vyko pusmaratonio bėgime. Prie starto linijos stojo daugiau nei trys šimtai dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos. Beveik keturiomis minutėmis atsiplėšęs nuo artimiausio varžovo, svečio iš Baltarusijos Aliaksejaus Chamadanau, pusmaratonį greičiausiai įveikė Mindaugas Viršilas (1:09:40,1 sek.). Braukdamas prakaitą sportininkas pasakojo, kad nors varžovai į nugarą nekvėpavo, paskutiniai kilometrai buvo labai sunkūs.

„Pradėjo svaigti galva ir visos kitos emocijos liejosi per kraštus, reikėjo šiek tiek pakentėti. Labai gerai, kad priekyje dviračiu važiavo varžybų teikėjas, kuris šiek tiek paragino, pasakė, koks laikas. Nesitikėjau šiandien laimėti, bėgau atsipalaidavęs, galvojau, kaip prabėgsiu, taip bus gerai“, – pasakojo M.Viršilas.

Paskutiniai distancijos kilometrai nebuvo lengvi ir moterų grupės nugalėtojai Gailutei Keliuotienei (1:32:55,1 sek). „Reikėjo šiek tiek pakentėti – kaip visada. Bet dabar jaučiuosi labai gerai. Šioms varžyboms specialiai nesiruošiau, tiesiog norėjau pasitikrinti jėgas prieš vasaros sezono startus“, – sakė bėgikė.

Azartiškoje estefetėje 2x10,550 km triumfavo Vaidas Kazakevičius ir Vaidas Davidavičius (1:20:35,92 sek.).

Sportiškiausiai įmonei įsteigtą taurę išsivežė „Barclays“ banko kolektyvas. Varžybose dalyvavo net 45 jo darbuotojai.

Geležine ištverme nustebino ir vienas vyriausių varžybų dalyvių. Vasarą septyniasdešimtmetį švęsiantis Piotras Silkinas bėgti pusmaratonį atvyko tiesiai Lenkijos. Varžybų išvakarėse jis dalyvavo dvylikos valandų bėgime ir įveikė 108 kilometrus.

„O kas čia yra tas 21 kilometras?, – paklaustas iš kur tiek jėgų nusistebėjo veteranas ir išdavė savo ištvermės receptą: „Reikia gyventi sveikai!“

Sėkmingai finišavusių bėgikų būryje įspūdžiais dalinosi ir aktorius Rolandas Kazlas. Juokais pasiskundęs, kad yra bėgikas-veteranas ir jo kaulai „kapais jau kvepia“, pasidžiaugė puikia bėgimo švente.

„Oras geras, susirinko nemažas būrys bėgikų – smagu. Aišku, ir vietiniams, ir miesto svečiams gal būtų visai ne pro šalį pamatyti, kaip žmonės bėga gatvėmis, ne tik miškais. Prisipažinsiu, dvidešimtajame kilometre buvo labai nejauku bėgti pro kapines: jau galvojau kur sukti – į jas, ar į dešinę“, – juokavo aktorius.

Druskininkų miesto valdžia šiemet nedavė leidimo bėgimo vykdyti miesto gatvėmis, esą jose bėgikams – ne vieta. Organizatoriams buvo pasiūlyta bėgimą organizuoti miško takais. Ne vienas bėgikas apgailestavo dėl tokio sprendimo, todėl minioje netruko pasklisti pokštas, kad kitais metais varžybas reiktų organizuoti rudenį – tuomet bent grybų miške būtų galima pasirinkti.

Nepaisant tokio kurorto valdžios požiūrio į sportuojančius žmones šventė pavyko: finišo vietoje netrūko azarto ir gerų emocijų.

Rezultatai

Pusmaratonis (21,097 km)

Vyrai


1.Mindaugas Viršilas1:09:40,1
2.Aliaksei Chamadanau1:13:26,2
3.Aurimas Gudaitis1:14:48,9

Moterys


1.Gailutė Keliuotienė1:32:55,1
2.Sada Bukšienė1:36:08,8
3.Olga Ziuganova1:38:58,5

Pusmaratonio estafetė (2x10,550)


1.„Vievis 2 V” – Vaidas Kazakevičius ir Vaidas Davidavičius1:20:35,92
2.„F.O.C.U.S.” – Audrius Lučinskas ir Mindaugas Savickas1:27:51,73
3.„Žali Zuikiai” – Rimantas Maldeikis ir Renata Siliuk1:32:07,51

Mažasis maratonas (5 km)

Vyrai:


1.Egidijus Markūnas18:12,8
2.Vytautas Tamošiūnas19:27,6
3.Paulius Jūras20:58,4

Moterys


1.Jolanta Kamantauskaitė23:23,7
2.Samanta Trainovičiūtė24:23,7
3.Kristina Zalumskytė24:28,8

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją