Tokiu būdu Vilniuje gimusi atletė, remiantis Lietuvos Respublikos Pilietybės įstatymu, pagal kurį Lietuvos pilietybė prarandama įgijus kitos šalies pilietybę, jau artimiausiu metu neteks mūsų šalies pilietybės.

„Taip, kad ji jau gavo Rusijos pilietybę, aš girdėjau, bet jos paso nemačiau, todėl tiksliai pasakyti negaliu“, - DELFI sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Informacijos apie D. Rimšaitės sutuoktinio tapatybę bei naujos pilietybės gavimą neskelbia ir Rusijos spauda, kurios buvusi Lietuvos pilietė yra prašiusi neviešinti jos asmeninio gyvenimo ir taip apsaugoti ją nuo papildomo streso.

Tačiau DELFI tarp Rusijos prezidento D. Medvedevo paskutiniu metu pasirašytų dokumentų rado įsaką, kuriuo jis suteikė šios šalies pilietybę D. Rimšaitei.

Rusijos Prezidento įsakas



„Rusijos federacijos prezidento įsakas dėl Rusijos federacijos pilietybės suteikimo: suteikti Rusijos federacijos pilietybę Donatai Rimšaitei, gimusiai 1988 metais Lietuvoje“, - rašoma liepos 12 dieną D. Medvedevo antspauduotame dokumente.

Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos Pilietybės reikalų skyriaus vedėja Daiva Vežikauskaitė DELFI teigė, kad jokios informacijos apie D. Rimšaitės pilietybės pakeitimą kol kas neturi, nors kiekvieno asmens pareiga yra apie tai pranešti per du mėnesius. Jokio rašto apie tai neatsiuntė ir Rusijos federacija.

Gavus oficialų patvirtinimą apie kitą pilietybę priėmusį asmenį, Lietuvos pilietybė iš jo yra atimama per kelis mėnesius.

V.Kalininas: į Londono olimpiadą dar gali patekti ir D. Rimšaitė, ir visi kiti

DELFI kalbintas LŠPF generalinis sekretorius V. Kalininas sakė, kad, nepaisant nesėkmingo 2011 metų sezono, per kurį D. Rimšaitė taip ir neiškovojo kelialapio į Londono olimpines žaidynes, ji tą dar gali padaryti per likusį laiką.

„Ji – labai stipri, profesionali, talentinga ir darbšti sportininkė. Šiemet jai nesisekė: tris savaites dėl inkstų uždegimo gulėjo ligoninėje, paskui nespėjo atsigauti ir tinkamai pasiruošti varžyboms, todėl tokie ir rezultatai. Tačiau iki Londono olimpiados dar liko labai daug varžybų – pasaulio taurės etapai, pasaulio čempionatas. Per juos, jei viskas bus gerai, D. Rimšaitė gali pakilti kad ir trečią vietą pasaulio reitinge (likusieji kelialapiai į Londoną bus dalijami pagal reitingą - aut. pastaba)“, - tikino jis.

V. Kalininas optimistiškai vertino ir Lietuvos penkiakovininkų, kurie dar nėra iškovoję teisės dalyvauti Londono olimpiadoje, perspektyvas.

„Justinas Kinderis ir Edvinas Krungolcas dar turi šansų į Londoną patekti pagal reitingą. E. Krungolcui šis sezonas nepavyko – vienose varžybose skaudėjo šoną, kitose prastai startavo, bet jam jau beveik 39-eri metai, Londono olimpiada jam tikriausiai jau būtų paskutinė, todėl tiek jis, tiek mes labai norime, kad jis joje būtų“, - aiškino V. Kalininas.

Jis pareiškė, kad geriausia būtų, jei į Londoną patektų maksimalus lietuvių skaičius – keturi penkiakovininkai (dvi moterys ir du vyrai). Nors garantuotą kelialapį į olimpiadą kol kas turi tik vienintelė Laura Asadauskaitė, iš kurios V. Kalininas neslėpė, kad tikisi labai daug, jos kolegės Lina Batulevičiūtė ir Gintarė Venčkauskaitė taip pat dar gali įšokti į šį traukinį.

„Kodėl turėjo nustebinti? Visos po gimdymo gerai startuoja. Ji yra tikrai labai pajėgi, elitinė penkiakovininkė. Gerai pailsėjo, tai dabar taip ir „varo“ - paklaustas, ar jo nenustebino puikūs L. Asadauskaitės pasirodymai į sportą grįžus iškart po motinystės atostogų, atkirto V. Kalininas.

Paskutinės svarbesnės šį sezoną penkiakovės varžybos vyks spalio 28-29 dienomis Silicijoje, Italijoje. Tiesa, tai bus nereitinginis „2011 Champion of champions“ turnyras, kuriame sportininkai išsidalys 50 tūkst. eurų prizinį fondą. Lietuvai varžybose atstovaus J. Kinderis ir L. Asadauskaitė.

Beje, V. Kalininas DELFI atskleidė, kad prieš turnyrą vyks visų šalių federacijų atstovų seminaras, kuriame bus pristatyti trijų skirtingų firmų (vokiečių, čekų ir prancūzų) lazeriniai ginklai ir iš jų bus renkami geriausi - juos vėliau penkiakovininkams ir teks naudoti.

Dabartiniame pasaulio reitinge lietuviai yra išsirikiavę taip: J. Kinderis - 21-as, E. Krungolcas - 33-ias, Tomas Makarovas - 92-as, Paulius Aleksandravičius - 95-as (vyrai), L. Asadauskaitė – 3-ia, L. Batulevičiūtė – 58-a, G. Venčkauskaitė - 75-a (moterys). D. Rimšaitė kol kas - 26-a.

Pagal reitingą į Londono olimpiadą pateks pirmi septyni sportininkai (be tų, kurie jau turi kelialapius).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)