- Kaip dabar jaučiatės?, – sportininkės paklausė oficiali Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF) svetainė.

- Ačiū, dabar jau gerai. Ruoštis naujam sezonui pradėjau visai neseniai, bet viską atlieku pagal planą. Apibendrinant - po truputį judu į priekį.

- Kokius tikslus keliate 2012 metų sezonui?

- Dabar pagrindinis mano uždavinys - nuvykti į olimpines žaidynes. o paskui - kaip Dievas duos. Tam, kad būtų galima planuoti ką nors daugiau, reikia pasiekti pirmą tikslą.

- Neseniai RŠPF prezidentas Viačeslavas Aminovas pareiškė, kad buvo pasiektas principinis susitarimas su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) dėl jūsų įtraukimo į Rusijos olimpinės komandos sudėtį.

- Aš to labai tikiuosi, bet pati tokios informacijos negirdėjau ir nebendrauju su Lietuvos sporto vadovais. Mano interesams atstovauja RŠPF ir man užtenka žinoti, kad jos prezidentas ir kitas personalas daro viską, kad išspręstų šį klausimą.

- Ko palinkėtumėte sau pačiai ir fanams Naujaisiais metais?

- Fanams - sveikatos ir tik teigiamų emocijų. O mes jau pasistengsime, kad priežasčių džiaugsmui būtų kuo daugiau. O sau... Tikriausiai, taip pat sveikatos, nes dėl visokių ligų nemažai prisikankinau. Ir - šiek tiek sėkmės varžybose.

Primename, kad 2012 metų sausio 27-ąją įvyks LTOK generalinės asamblėjos sesija, į kurią bus įtrauktas klausimas, ar leisti iš Lietuvos pabėgusiai D. Rimšaitei pasirodyti Londono olimpiadoje kitos valstybės rinktinės sudėtyje. Viską lems sesijos narių balsai.

Traumų ir ligų šį sezoną kamuota D. Rimšaitė kol kas pasaulio reitinge yra tik 24-a, o į Londoną pateks tik pirmos septynios atletės (be tų, kurios jau turi kelialapius, tarp jų jau yra ir puikų sezoną turėjusi lietuvė Laura Asadauskaitė - DELFI).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją