Energija“ pirmose tarpusavio rungtynėse antradienį pergalę šventė rezultatu 3:2.

Iki pirmo kėlinio vidurio komandos pasižymėjo baudos minutėmis. „Energija“ taisykles pažeidė du kartus, tuo tarpu „Dinamo“ - vieną. 15-ą susitikimo minutę Arsenijus Astaševičius (14:33 min.) pirmą kartą nuginklavo „Energijos“ vartininką Elviną Karlą ir išvedė šeimininkus į priekį 1:0.

Iškarto po įvarčio, A. Astaševičius ir Lukas Manomaitis sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio. Netrukus prasižengė ir „Energijos“ gynėjas Edgaras Protčenka, tačiau elektrėniečiams pavyko apsiginti mažumoje ir rezultatas nepasikeitė 1:0.

Daugiau negu pusę antro kėlinio komandoms pasižymėti nepavyko, o Vytautas Jagelavičius du kartus iš eilės užsidirbo po dvi baudos minutes. Sunkiai gynyboje dirbę elektrėniečiai sustabdė keturias minutes besitęsusį varžovų puolimą daugumoje, o iki kėlinio pabaigos likus mažiau nei penkioms minutėms Edvinas Boroška (35:19, Aimas Fiščevas rez. perdav.) įmušė pirmą svečių įvartį ir išlygino rezultatą 1:1.

Netrukus po įvarčio V. Jagelavičius trečią kartą iš eilės buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o šį kartą kiekybine persvara pasinaudojo Egoras Kalinas (37:28) ir sugrąžino šeimininkams minimalią persvarą 2:1.

Kėlinio pabaiga taip pat nebuvo sėkminga, kai Sergejus Adaškevičius (38:34) įmušė trečią „Dinamo“ įvartį, o šeimininkai prieš lemiamą kėlinį įgijo dviejų įvarčių persvarą 3:1.

Trečiame kėlinyje komandos žaidė kur kas drausmingiau ir per visą kėlinį neužsidirbo nei vienos baudos minutės.

Sužaidus aštuonias minutes Deividas Kazlauskas (48:04, Ilja Četvertakas ir V. Jagelavičius rez. perdav.) tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką ir sumažino „Energijos“ deficitą iki minimumo (2:3).

Savo jėgomis patikėję elektrėniečiai netrukus po komandos kapitono A.Bendžiaus (54:22, I. Četvertakas rez. perdav.) įvarčio pirmą kartą po beveik 40 minučių išlygino rezultatą 3:3.

Vos po šiek tiek daugiau nei dviejų minučių vėl suspindėjo A. Bendžius (56:56, V. Jagelavičius rez. perdav.) žvaigždė. Komandos kapitonas įmušė antrą savo įvartį šiose rungtynėse ir pirmą kartą išvedė „Energiją“ į priekį 4:3.

Visgi sėkmingai pagrindinio rungtynių laiko „Energijai“ baigti nepavyko. Likus žaisti 17 sekundžių Aleksandras Bušecas (59:43) išlygino rezultatą (4:4), o „Energijos“ vartininkas Elvinas Karla nebegalėjo tęsti rungtynių ir jį pakeitė Aurimas Uscila.

Per likusias 17 sekundžių komandos nepasižymėjo, todėl buvo žaidžiamas pratęsimas.

Jau pačioje pratęsimo pradžioje Aleksandras Koznecovas (60:20) sugebėjo nuginkluoti kojų nespėjusį apšilti A. Uscilą ir atvedė „Dinamo“ ekipą į pergalę 5:4.

„Energija“ per 16 čempionato rungtynių yra iškovojusi 9 pergales ir patyrusi 7 pralaimėjimus bei su 24 taškais liko aštuntoje turnyro lentelės vietoje.

„Dinamo“ ledo ritulininkai per 18 susitikimų iškovojo 12 pergalių ir patyrė 6 pralaimėjimus bei su 34 taškais žengia penktoje vietoje.

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau lapkričio 13-14 dienomis 19.00 val. Elektrėnuose su Baltarusijos aukščiausiosios lygos lydere Soligorsko „Šachtior“ (37 tšk.) ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją