Tris įvarčius latviams pelnė Roberts Bukarts (30, 42 ir 57 min.), vieną - Janis Jaks (44).

Pergalingą įvartį švedams paskutinę minutę pelnė Dennisas Rasmussenas. Tuo metu latviai žaidė be vartininko.

Nugalėtojų gretose taip pat pasižymėjo Eliasas Petterssonas (11), Adrianas Kempe (34), Antonas Landeras (49) ir Patricas Hornqvistas (51).

Su 6 taškais latviai grupėje lieka penkti ir jau nebeturi vilčių pakilti aukščiau. Švedijos ekipa su 15 taškų yra trečia.

A grupės autsaiderių mūšyje Didžiosios Britanijos rinktinė po pratęsimo 4:3 (0:0, 2:3, 1:0; 1:0) nugalėjo Prancūzijos ekipą ir sugebėjo išsaugoti vietą elitiniame divizione.

Pergalingą įvartį 63-iąją min. pelnė Benas Daviesas.

Pasirodymą čempionate jau baigusios Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos rinktinės surinko po 2 taškus.

Dėl pergalės tarpusavio rungtynėse britai užėmė septintąją vietą, o prancūzai liko aštunti ir iškrito į žemesnį divizioną. Didžioji Britanija pasaulio čempionato elite žaidžia vos antrąjį kartą.

B grupės rungtynėse pirmadienį Italijos rinktinė po baudinių serijos 4:3 (1:2, 2:0, 0:1; 0:0; 1:0) nugalėjo Austrijos komandą ir išsiuntė pastarąją į žemesnį divizioną.

Lemiamą baudinį realizavo Seanas McMonagle.

Abiem komandoms tai buvo paskutinės čempionato rungtynės. Italai su 2 taškais grupėje užėmė septintąją vietą, o Austrija (1 tšk.) liko aštunta.

A grupėje Kanados rinktinė 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) nugalėjo Daniją.

Kanadiečiai (15 tšk.) grupėje pakilo į antrąją vietą, vilčių patekti į ketvirtfinalį jau nebeturintys danai (5 tšk.) yra šešti.

Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių ekipas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)