Antrame kėlinyje keletą svarbių varžovų metimų atrėmė naujas „Dragūno“ vartininkas Aistis Pažemeckas, keliais įvarčiais pasižymėjo Klaipėdos ekipos žaidėjai Darius Jasinskas ir Gražvydas Juška.

Uteniškiai atrodė šiek tiek sutrikę, o klaipėdiečiai didino persvarą, kuri 36 rungtynių minutę perkopė dviženklę ribą – 24:11. Lyg ant bangos rungtyniavę dragūniečiai šventė užtikrintą pergalę – 36:21.

„Dragūną“ į pergalę vedė Benas Petreikis, pelnęs 8 (2 iš 7 m) įvarčius, po 6 įmetė Mindaugas Dumčius ir Gražvydas Juška, 5 – Karolis Stropus, 4 – Darius Jasinskas, 3 – Evaldas Griežė, 2 – Edvinas Vorobjovas, po 1 – Arūnas Šrederis ir Tadas Stankevičius.

HC „Utenos“ komandoje išsiskyrė Martynas Paukštė, pelnęs 8 (4 iš 7 m) įvarčius, 5 (1) pasiekė Šarūnas Ugianskas, 4 – Ernestas Kalitončikas, 3 – Karolis Vilutis, 1 – Tadas Mikuckas.

Komentarai:

„Rungtynes pralaimėjome dideliu įvarčių skirtumu, kadangi mūsų komanda yra dar jauna. Mums trūksta patirties kovojant su tokiu pajėgiu varžovu, nors ir praėjusio turo rungtynėse sugebėjome atimti taškus iš Kauno “Granito-Gajos-Kario” rankininkų. Čempionato tvarkaraštis yra toks, kad pradžioje turime rungtyniauti su stipriomis ekipomis.

Manau tai nėra blogai, nes komanda gali labiau susižaisti ir pasiruošti kovoms su silpnesnėmis ekipomis, su kuriomis reikės kovoti dėl vietos turnyro lentelės viduryje. Prieš sezoną išsikėlėme tikslą užimti aukštesnę poziciją, nei praėjusiais metais. Taip, kad šįmet stengsimės ir kovosime dėl 6-os vietos Lietuvos rankinio lygoje“, sakė rezultatyviausias HC „Utenos“ žaidėjas Martynas Paukštė.

„Šias rungtynes sužaidėme gerai. Tai pasako ir rezultatas – 36:21, tačiau vis tiek nepavyksta išvengti klaidų, kurių daryti nevertėtų, tiesiog negalime sau to leisti. Į „Dragūną“ atvykau tik šiais metais, prieš tai žaidžiau Panevėžyje. Klaipėdos komandoje tvyro puiki atmosfera, tai padeda vis labiau susižaisti. Ilsėtis nėra kada, nes jau šį savaitgalį Klaipėdoje žaisime svarbias Baltijos rankinio lygos rungtynes“, - kalbėjo „Dragūno“ rankininkas Edvinas Vorobjovas.

Kitose rungtynėse Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ savo aikštėje 31:23 (15:11) įveikė Vilniaus „HC Vilniaus“ klubą.

8 įvarčiais prie kauniečių pergalės prisidėjo Vaidas Drevinskas, 7 - Robertas Švedas, 5 - Andrius Šarkus ir Valdas Jarukas.

„HC Vilniaus“ ekipai Marius Panavas pelnė 6 įvarčius, Evaldas Veida - 4, Tomas Smalakys ir Martynas Žala - po 3.

Likusios trejos turo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį.

Lietuvos rankinio lygos turnyro lentelė:


1.Klaipėdos „Dragūnas"44008
2.Kauno „Granitas-Gaja-Karys“43107
3.Kauno „LKKA-Lūšis“33006
4.Alytaus „Almeida-Stronglasas“32014
5.Vilniaus VHC „Šviesa“32014
6.Vilniaus HC „Vilnius“41032
7.Šiaulių „Universitetas-Gubernija“31022
8.Utenos HC „Utena“40131
9.Pasvalio „Triobet“30030
10.Varėnos „Ūla“30030

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją