Trečios rungtynės vyks gegužės 11-ą dieną (šeštadienį) Klaipėdoje. Jei finale prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 15-ą ir 18-ą dienomis (trečiadienį ir šeštadienį).

Alytiškiai rungtynes pradėjo geriau ir 13-ą rungtynių minutę pirmavo 7:5, tačiau netrukus pasipylė klaipėdiečio Beno Petreikio atakos ir dragūniečiai trūktelėjo į priekį – 15:11.

43-ią rungtynių minutę pajūrio rankininkų pranašumas buvo 6 įvarčiai (23:17), tačiau netrukus dzūkai sužaidė sėkmingą atkarpą 7:3 ir vėl kvėpavo „Dragūnui“ į nugarą – 24:26.

Visgi, daugkartiniai Lietuvos čempionai nepalūžo, atlaikė spaudimą ir džiaugėsi pergale.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė Benas Petreikis, įmetęs net 11 įvarčių (3 iš 7 m), Gražvydas Juška pelnė 7, Karolis Stropus – 4, Darius Jasinskas – 3, Tadas Stankevičius – 2, Edvinas Vorobjovas, Gediminas Vaitkus, Mindaugas Dumčius – po 1.

Alytaus komandai 9 įvarčius įmetė Justinas Šilalė, 8 (3 iš 7 m) - Žygimantas Micevičius, 4 (1) – Gintautas Adamkevičius, 2 – Aurelijus Sabonis, po 1 – Irmantas Asakavičius, Rokas Lastauskas, Mindaugas Visalga ir Linas Paliušis.

„Varžovai šįkart mums užkūrė tikrą pirtį. Antrame kėlinyje, kai alytiškiai priartėjo per 2 įvarčius, buvo labai sunku. Mūsų džiaugsmui, atsilaikėme. Šios rungtynės tikrai vertos finalo vardo“, - iškart po dvikovos sakė „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Anot jo, tokią įtampą lėmė tai, kad šįkart „Dragūno“ komandos mažai gelbėjo vartininkai ir didelį darbą atliko alytiškių aistruoliai, kurių palaikymas buvo išties įspūdingas.

„Norėtųsi, kad Klaipėdoje susirinktų kuo daugiau žiūrovų. Tikime, kad finalo seriją galime pabaigti šeštadienį namuose. Viską darysime, kad taip ir įvyktų. Kviečiu visus klaipėdiečius ir kitus rankinio mėgėjus tapti šio įvykio liudininkais“, - pridūrė A. Juškėnas.

„Almeidos-Stronglaso“ trenerio Eugenijaus Gimbuto teigimu, jo vyrai, siekiant pergalės, atidavė visas jėgas.

„Rungtynės buvo įtemptos nuo pirmos iki paskutinės minutės. Noriu pasveikinti varžovus, kurie atlaikė ne tik mūsų komandos atakas, bet ir gausų Alytaus žiūrovų spaudimą. Klaipėdoje kovosime dėl pergalės, nes dar ne viskas prarasta“, – sakė dzūkų ekipos treneris.

Bronza - „LSU-Lūšies“ rankininkams

Bronzos medalius antrus metus iš eilės iškovojo Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai, kurie mažojo finalo seriją prieš HC „Vilniaus“ komandą laimėjo sausu rezultatu 2-0.

Trečiadienį Vilniuje vykusi akistata baigėsi „LSU-Lūšies“ pergale 25:20 (13:11), o praėjusį šeštadienį kauniečių persvara buvo dar didesnė - 33:25 (18:11).

Kauno "LSU-Lūšis"

Sostinėje vykusiose rungtynėse pirmame kėlinyje dažniau 2-3 įvarčiais pirmavo kauniečiai, o antrame kėlinyje jie jau atitrūko 5 įvarčiais (20:15) ir diktavo savo sąlygas.

Kad ir kaip stengėsi HC „Vilniaus“ ekipa ir jos lyderis Marius Panavas, tačiau pakreipti įvykių savo naudai jau nebepavyko.

„LSU-Lūšies“ ekipą į pergalę vedė 7 įvarčius įmetęs Remigijus Vaičikauskas, po 5 pelnė Petras Ošikas (2 iš 7 m) ir Egidijus Morkūnas, 4 - Saulius Katkevičius, 2 - Arūnas Urbonas, po 1 - Mindaugas Mažeika ir Arrūnas Strupas.

HC „Vilniaus“ gretose išsiskyrė 6 įvarčius (1 iš 7 m) pelnęs Marius Panavas, 5 pasiekė Martynas Žala, po 2 - Jūris Aganauskas, Marius Baranauskas, Tadas Padolskis ir Kostas Plaušinaitis, 1 - Jonas Petrikejevas.

„Labai džiaugiamės, dainuojame, šokame, maudomės šampano pursluose. Namo važiuojame tikrai labai geros nuotaikos“, - pakeliui važiuodamas autobusu iš Vilniaus į Kauną telefonu sakė „LSU-Lūšies“ treneris Antanas Katkevičius.

Jis pajuokavo, kad antra ir trečia vietos jam atsibodo ir norėtų būti arba pirmas, arba paskutinis.

Tačiau netrukus kiek rimtesniu balsu rėžė.

„Iš tikro, trečia vieta – puikus pasiekimas. Daug dirbome ir tai mūsų darbo vaisius. Manau, kad pergalę mažajame LRL finale lėmė mūsų kovingas nusiteikimas, patirtis ir didesnis meistriškumas“.

Pasak HC „Vilniaus“ trenerio Andžejaus Lysionoko, jo komanda pirmame kėlinyje strigo puolime.

„Mums niekaip nesigavo varžovų užpulti poziciniame puolime. Kauniečiai pasinaudojo mūsų klaidomis ir atitrūko. Nors antrame kėlinyje ir buvome pasiviję varžovus, tačiau netrukus vėl kelis kartus suklydome ir svarstyklės vėl pakrypo „LSU-Lūšies“ naudai. Bandėme mesti visas jėgas, bet laimėti nepavyko. Galbūt žaidėjai ir perdegė“, - situaciją komentavo Vilniaus ekipos rankinio specialistas.

Priminsime, kad LRL reguliariame čempionate HC „Vilnius“ ir „LSU-Lūšis“ tarpusavyje susitiko du kartus ir pasidalijo po vieną pergalę: pirmose čempionato rungtynėse 2012 metų rugsėjo 29 dieną rezultatu 33:27 Vilniuje nugalėjo kauniečiai, tačiau 2013 metų sausio 19 dieną vilniečiai Kaune atsirevanšavo – 30:28.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)