Šįkart Migliaus Astrausko auklėtiniai namuose rezultatu 30:25 (16:14) įveikė Kauno „LSU-Lūšies“ atstovus. Klaipėdiečiams tai buvo šeštoji pergalė iš septynių galimų (1 rungtynės sužaistos lygiosiomis).

Kauno „LSU-Lūšiai“ tai buvo ketvirtoji nesėkmė aštuntose rungtynėse (3 pergalės, 1 lygiosios). Jie LRL turnyrinėje lentelėje žengia septinti.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė Tadas Stankevičius ir Karolis Stropus, įmetę po 6 įvarčius, Gražvydas Juška pridėjo 5, Benas Petreikis – 4 (2 iš 7 m), Edvinas Vorobjovas – 3 (2 iš 7 m), Darius Jasinskas – 3, Remigijus Vaičikauskas – 2, Evaldas Griežė – 1.

Kauniečių gretose geriausiai sekėsi Evaldui Vėtai ir Pauliui Orlovskiui, pasižymėjusiems po 5 kartus, Karolis Grigas įmetė 4 įvarčius, Mindaugas Barzdenis – 3, Arūnas Urbonas Mindaugas Mažeika (1 iš 7 m) ir Mantas Leimontas – po 2, Justinas Švetkauskas ir Marius Kairys – po 1 įv.

Dragūniečiams šiose rungtynėse nepadėjo dėl traumų iš riuotės iškritę Antonas Maroko ir Jonas Truchanovičius. A. Maroko sužinojo nemalonią naujieną: jam yra trūkę kryžminiai kelio raiščiai ir jis šį sezoną dragūniečiams nebepadės. Kaune pakartotinė dešiniojo peties operacija atlikta J. Truchanovičiui. Jis nežais 4-5 mėnesius.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ treneris): „Buvo kovingos rungtynės. Mes nesužaidėme taip, kaip mokame ir galime. Gerai, kad mus gelbėjo vartininkai. Nesu labai patenkintas žaidimu, tačiau rezultatas tenkina, pergalė yra pergalė. Galbūt vyrai šiek tiek atsipalaidavo pamatę, kad į Klaipėdą neatvyko patyrę „LSU-Lūšies“ žaidėjai: nebuvo Egidijaus Morkūno ir Petro Očiko“.

HC „Utena“ namuose neatsilaikė prieš alytiškius

Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse ketvirtą pergalę iškovojo praėjusio sezono vicečempionai – Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai. Šįkart jie Utenoje rezultatu 29:22 (14:10) nugalėjo vietos HC „Utena“ atstovus.

Iki 15 rungtynių minutės vyko lygi kova, tačiau vėliau alytiškiai šiek tiek šoktelėjo į priekį – 9:6, 12:8 ir nuo to laiko kontroliavo padėtį. 42 rungtynių minutę komandas jau skyrė dviženklė įvarčių persvara – 23:13.

Alytaus komandą į priekį tempė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 10 įvarčių, Aurelijus Sabonis pridėjo 5, Žygimantas Micevičius ir Rokas Lastauskas – po 4, Edgaras Aksiutinas ir Linas Paliušis – po 2, Edvinas Vitunskas ir Mindaugas Visalga – po 1 įv.

HC „Utena“ gretose išsiskyrė Mindaugas Agurkis, įmetęs 8 įvarčius (4 iš 7 m), Šarūnas Šeduikis – 5, Mantas Reinys ir Tadas Mikuckis – po 3, Tomas Čiužas – 2, Andrius Katinas – 1.

Eugenijus Gimbutas (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ treneris): „Rungtynės nebuvo sunkios, iškovojome gana lengvą pergalę. Jautėme, kad varžovai šiek tiek nepasitiki savo jėgomis. Linkiu, kad jie ateityje mums labiau pasipriešintų ir rungtynės būtų įdomesnės.“

Gediminas Paukštė (HC „Utena“ treneris): „Vyrams noriu padėkoti už kovingumą. Pralaimėjimą lėmė daug padarytų techninių klaidų, neįmetėmė šimtaprocentinių metimų“.

„Ūla“ prigesino „VHC Šviesą“

Ketvirtą pergalę iš eilės LRL čempionate iškovojo pastaruoju metu gerai rungtyniaujantys Varėnos „Ūlos“ rankininkai. Šįkart jie savo žiūrovų akivaizdoje 31:28 (14:11) palaužė Vilniaus „VHC Šviesa“ rankininkus.

Vilniaus „VHC Šviesa“ komandos vyr. trenerį Evaldą Lipinską prieš kelias dienas pakeitė ir ekipą dabar treniruoja rankinio specialistas Antanas Taraskevičius. Naujajam treneriui debiutas nebuvo sėkmingas.

Varėnos ekipos gretose išsiskyrė Arminas Grigėnas, įmetęs 9 įvarčius, Tautvydas Mikalauskas pridėjo 6, Remigijus Čepulis – 5 (1), Rimantas Palevičius – 4, Egidijus Sereičikas, Gediminas Barasas ir Donatas Lesnickas – po 2, Kęstutis Ikasala – 1 įv.

„VHC Šviesa“ komandai 8 įvarčius įmetė Vaidas Trainavičius, po 7 – Tomas Bernatavičius ir Mindaugas Sukackas (1 iš 7 m), 2 – Tadas Tumosas, po 1 – Skirmatas Plėta, Tadas Jurelevičius, Artūras Švilpa ir Domantas Čuplinskas.

Rolandas Markinas (Varėnos „Ūlos“ treneris): „Džiaugiamės iškovota pergale , galime pagirti ir priešininkų komandą, nes nepasidavė iki pat paskutinių rungtynių minučių. Svarbiausias mūsų tikslas buvo sustabdyti greitas varžovų atakas, taigi šiek tiek prilėtinę priešininkų atakas galėjome diktuoti savo žaidimo tempą ir išsiveržti į priekį“.

Antanas Tarasevičius („VHC Šviesa“ treneris): „Pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo tvirta „Ūlos“ gynyba ir užtikrintas varžovų komandos vartininko žaidimas. Praradome svarbius taškus turnyrinėje lentelėje, todėl stengsimės juos atsikovoti rungtynėse namuose“.

Granitiečiai palaužė šiauliečius

Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovai savo žiūrovų akivaizdoje krito prieš Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus. Laikinosios sostinės vyrai šiauliečius palaužė 8 įvarčių skirtumu – 30:22 (13:6).

Kauniečiai nuo pat susitikimo pradžios demonstravo pavyzdingą gynybą ir per pirmąsias 30 minučių praleido vos 6 įvarčius, o tuo tarpu varžovus nuginklavo 13 kartų. Granitiečiai diktavo žaidimo sąlygas ir antrajame kėlinyje – 37 rungtynių minutę įvarčių skirtumas jau buvo dviženklis – 20:7.

Nugalėtojams Paulius Šarkauskas įmetė 8 įvarčius, Mindaugas Urbonas – 7, Vaidas Drevinskas – 6 (1 iš 7 m), po 2 – Aurimas Balčiūnas (1 iš 7 m) ir Lukas Feoktistovas, po 1 – Valdas Jarukas, Edvinas Balčiūnas, Vilius Ruškys, Lukas Zumbrickas ir Andrius Šarkus.

Šiaulių komandos gretose išsiskyrė Aivaras Budrys, įmetęs 9 įvarčius (4 iš 7 m), Jonas Kueva Kaspi ir Mindaugas Valuckas pridėjo po 3, Deividas Virbauskas ir Artūras Strupas – po 2, Deividas Gorodeckis ir Gedvinas Jocas – po 1 įv.

Tadas Šveikauskas („Granito-Gajos-Kario“ ekipos vartininkas): „Pirmą kėlinį pavyko apsiginti. Iš savo komandos galėčiau išskirti Paulių Šarkauską, iš Šiaulių ekipos – Aivarą Budrį“.

Arūnas Balčiūnas (Šiaulių komandos treneris): „Pirmą kėlinį nesugebėjome užpulti, nepavyko pergudrauti „Granito-Gajos-Kario“ komandos vartininko. Be to mums šįkart negalėjo padėti Mindaugas Nakvosas, Saulius Bernikis ir Tadas Klungevičius, tad dėl to buvo sunku.“

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Klaipėdos „Dragūnas“7610225:16413
2.Alytaus „Almeida – Stronglasas“7412188:1669
3.Vilniaus HC „Vilnius“7412207:2009
4.Varėnos „Ūla“7403198:1698
5.Kauno „Granitas – Gaja – Karys“7403194:1928
6.Vilniaus VHC „Šviesa“7313204:1897
7.Kauno „LSU – Lūšis“8314216:2337
8.Šiaulių SM Dubysa – Gubernija7115183:2183
9.Utenos HC „Utena“7007176:2600