„Dragūnas“ – vienintelė komanda, kurį šį sezoną Lietuvos rankinio lygos čempionate nėra patyrę nė vieno pralaimėjimo (11 pergalių, 1 lygiosios). Klaipėdiečiai – vienvaldžiai LRL čempionato lyderiai.

Šįkart dragūniečiams rungtynės Lietuvos čempionate buvo vienos iš sudėtingesnių – klaipėdiečiai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 13:15, tačiau kiek sėkmingiau sužaidė rungtynių pabaigą ir išplėšė pergalę.

Iš „Dragūno“ ekipos puikias rungtynes sužaidė Remigijus Vaičikauskas. Jis varžovų vartus nuginklavo net 9 kartus. Mindaugas Dumčius įmetė 6 įvarčius (3 iš 7 m), Evaldas Griežė – 5, Darius Jasinskas – 4, Arvydas Bučius – 2, Mindaugas Meškauskas ir Karolis Stropus – po 1 įv.

Iš Kauno rankininkų išsiskyrė Vaidas Drevinskas, įmetęs 7 įvarčius (1 iš 7 m), Paulius Šarkauskas pridėjo 6 (1 iš 7 m), Valdas Jarukas ir Edvinas Balčiūnas – po 3, Lukas Feoktistovas, Aurimas Balčiūnas ir Mindaugas Urbonas – po 2, Andrius Šarkus – 1 įv.

„Dragūnas“ vertėsi be kojos traumą besigydančio vieno pagrindinių ekipos atakų organizatorių Beno Petreikio. Priminsime, kad prieš daugiau nei savaitę su Klaipėdos komanda atsisveikino linijos žaidėjas Tadas Stankevičius. Jis išvyko ragauti legionieriaus duonos į Zaparožės ZTR ekipą.

Žvelgiant nuo sezono pradžios, Klaipėdos rankininkai yra patyrę ir daugiau netekčių: prieš kelis mėnesius dėl kryžminių kelio raiščių plyšio visam sezonui iš rikiuotės iškrito legionierius Antonas Marokas (Anton Maroko), taip pat pakartotina peties operacija atlikta Jonui Truchanovičiui (aikštėje geriausiu atveju pasirodys tik pavasarį), po menisko operacijos reabilitaciją atlieka vartininkas Lukas Simanavičius.

Priminsime, kad pirmoji „Dragūno“ ir „Granito-Kajos-Kario“ akistata, vykusi 2013 metų spalio 16 dieną Kaune, taip pat baigėsi pajūrio atstovų pergale, tik tąkart solidesniu skirtumu – 31:22 (14:11).

„Granitas-Gaja-Karys“ su 14 taškų (7 pergalės, 6 pralaimėjimai) užima penktąją LRL turnyro lentelės vietą, „Dragūnas“ (11 pergalių, 1 lygiosios) – pirmąją vietą.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ treneris): „Buvo sunkios rungtynės. Pirmajame kėlinyje nevisi žaidė visa jėga, todėl ir buvome šiek tiek atsilikę. Džiugu, kad antroje rungtynių dalyje žaidimas pakrypo mums palankia eiga ir iškovojome pergalę. Kaip bebūtų, šįkart nesužaidėme taip, kaip galime ir mokame. Trūko šaltakraujiškumo“.

Kauno „LSU-Lūšis“ suklupo namuose

Aštuntąją nesėkmę patyrė praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai. Antano Katkevičiaus auklėtiniai šįkart namuose rezultatu 24:29 (10:15) suklupo prieš HC „Vilnius“ ekipą.

Vilniečiai nuo dvikovos pradžios išsiveržė į priekį – 6:2, 11:6, o pirmąjį kėlinį laimėjo 5 įvarčių persvara – 15:10.

Visgi kauniečiai pademonstravo kovotojų charakterį – antrąjame kėlinyje išlygino rezultatą – 19:19. Tada atsibudo ir HC „Vilnius“ atstovai, vėl trūktelėję į priekį – 25:22 bei pergalės iš rankų jau nebepaleido.

HC „Vilnius“ ekipą į pergalę vedė Jūris Aganauskas, įmetęs 7 įvarčius, po 4 pridėjo Martynas Žala, Tadas Padolskis, Marius Panavas ir Kostas Plaušinaitis (2 iš 7 m), po 2 įvarčius įmetė Mindaugas Stravinskas ir Tomas Smalakys, po 1 – Šarūnas Sakalauskas ir Andrius Kliorė.

Kauniečių gretose išsiskyrė Egidijus Morkūnas, įmetęs 5 įvarčius, Saulius Katkevičius pridėjo 4 (3 iš 7 m), Paulius Orlovskis ir Mindaugas Mažeika – po 3, Mindaugas Barzdenis, Evaldas Vėta, Arūnas Urbonas ir Mindaugas Rutkauskas – po 2 įv.

„LSU-Lūšis“ su 9 taškais (4 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai) LRL turnyro lentelėje tarp devynių ekipų užima septintąją vietą, HC „Vilnius“ su 13 taškų (6 pergalės, 1 lygiosios, 6 nesėkmės) – šeštąją vietą.

Priminsime, kad pirmasis šių ekipų susitikimas, vykęs 2013 metų spalio 19 dieną Vilniuje, baigėsi lygiosiomis – 31:31 (13:16).

Jūris Aganauskas (HC „Vilnius“ žaidėjas): „Pirmą kėlinį kontroliavome situaciją, tačiau vėliau šiek tiek atsipalaidavome ir varžovai išlygino rezultatą. Visgi atsilaikėme ir pasiekėme teigiamą rezultatą. Prieš rungtynes buvo keliamas vienas uždavinys – laimėti. Su „LSU-Lūšimi“ esame turnyro lentelės kaimynai, tad ši pergalė – labai reikalinga“.

Arūnas Urbonas („LSU-Lūšies“ žaidėjas): „Šį sezoną savo komandos rezultatus vertinti yra sunku. Apie šias rungtynes taip pat negaliu daug pakomentuoti. Reikės peržiūrėti šių rungtynių įrašą ir pasimokyti iš savo klaidų bei jų nebekartoti“.

Varėnos „Ūla“ sutriuškino HC „Uteną“

Dvyliktąjį pralaimėjimą iš eilės patyrė HC „Uteną“ atstovai. Šįkart uteniškius namuose rezultatu 42:29 (11:21) pamokė vieni iš čempionato favoritų – Varėnos „Ūlos“ rankininkai.

HC „Utena“ iki 15 rungtynių minutės kovėsi įvartis į įvartį – 8:8, tačiau netrukus varėniškiai sužaidė įspūdingą atkarpą 7:0 ir pasiuntė aikštės šeimininkus į nokdauną. Po šio smūgio uteniškiai nebesugebėjo atsitiesti.

Iš Varėnos komandos išsiskyrė 9 įvarčius įmetęs Tautvydas Mikalauskas, Žygimantas Grigėnas prie pergalės pridėjo 8, Remigijus Čepulis – 5, Egidijus Sereičikas, Kęstutis Ikasala ir Gediminas Barysas – po 4, Arminas Grigėnas – 3, Donatas Leknickas – 2, Martynas Černius (1 iš 7 m), Rytis Kavaliauskas ir Rimantas Palevičius – po 1.

HC „Utenos“ gretose nesulaikomas buvo Mindaugas Agurkis, įmetęs 13 įvarčių (5 iš 7 m), Tomas Čiužas pridėjo 8, Tadas Mikuckas, Edgaras Nikitinas, Mantas Reinys, Marius Deveikis ir Karolis Vilutis – po 1 įv.
Rolandas Markinas („Ūlos“ treneris): „Nuotaikos ir rezultatas – teigiami. Analizavome savo žaidimą ir bandėme jį koreguoti, šįkart ne viskas pasisekė, ko norėjome. Kalbant apie Utenos komandą, ateityje ji bus stipri. Jaunimas tikrai stengiasi“.
Aurimas Katinas (HC „Utena“ komandos vartininkas): „Blogai, nes pralaimėjome 13 įvarčių skirtumu. Nepavyko greitas puolimas, daug darėme klaidų gynyboje, iš komandos išskirčiau Mindaugą Agurkį. Kitose rungtynėse bandysime labiau pasipriešinti“.
Pirmąjį tarpusavio susitikimą, vykusį 2013 metų spalio 19 dieną Varėnoje, „Ūlos“ rankininkai taip pat laimėjo solidžia persvara – 38:20 (19:8).

Alytiškiai atsirevanšavo „Šviesai“

Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai namuose rezultatu 32:26 (17:9) nugalėjo Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovus.

Alytiškiai greitai išsiveržė į priekį – 7:2, o 22 rungtynių minutę pirmavo ir 8 įvarčių skirtumu – 14:6.

Antrajame kėlinyje skirtumas dar buvo šoktelėjęs – 25:16 ir vilniečiai tik pačioje rungtynių pabaigoje sušvelnino rezultatą.

Nugalėtojus į pergalę vedė Aurelijus Sabonis, įmetęs 9 įvarčius (1 iš 7 m), Rokas Lastauskas ir
Irmantas Asakavičius pridėjo po 6, Gintautas Adamkevičius – 5, Žygimantas Micevičius – 4 (1 iš 7 m), Linas Paliušis – 2.

Vilniečiams Vaidas Trainavičius pelnė 7 įvarčius (1 iš 7 m), Skirmantas Plėta – 5 (1 iš 7 m), Tomas Bernatavičius – 4, Lukas Balbierius ir Mindaugas Sukackas – po 3, Domantas Čuplinskas ir Artūras Švilpa – po 2 įv.

Pirmosios šių ekipų tarpusavio rungtynės, vykusios pernai spalį Vilniuje, baigėsi rezultatu 25:24 (13:14) vilniečių naudai. Taigi, alytiškiai antrose rungtynėse jau pasiekė saldų revanšą.

Karolis Kaladinskas (Vilniaus VHC „Šviesa“ treneris): „Jau pirmojo kėlinio rezultatas parodė, kad kažkas yra negerai, atvažiavom šiandieną kažkokios slogios nuotaikos, išsibalansavę. Visą savaitę ruošiamės vienam planui, gavosi kitaip, negu planavome. Šiandien labai prastas rungtynes sužaidė mūsų pusiaukraščiai, gavo daug vadinamų „blokų“. Vieni žaidėjai stengėsi, kiti pasidarė sau trumpas atostogas. Mums šiandieną labai nesiklijavo žaidimas, jei nepadeda gynyba, nepadės ir vartai. Varžovai sužaidė labai geras rungtynes, mes nesužaidėme“.

Jonas Jonuška (Alytaus „Almeidos- Stronglaso“ treneris) : „Pirmajame kėlinyje mums pavyko gerai apsigynėme, dėl to pavyko gerai varžovus ir užpulti. Gerai, kad nuo tokios komandos kaip „Šviesa“ per pirmąjį kėlinį praleidome tik 9 įvarčius. Galėčiau pasakyti, kad buvo stebėtinai gerai gynėmės. Taip pat ir puldami varžovus darėme mažai klaidų, dėl to ir laimėjome“.

Lietuvos rankinio lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Klaipėdos „Dragūnas“121110384:30223
2.Vilniaus VHC „Šviesa“13814393:35317
3.Alytaus „Almeida – Stronglasas“12723323:28916
4.Varėnos „Ūla“12714342:29415
5.Kauno „Granitas – Gaja – Karys“13706388:36514
6.Vilniaus HC „Vilnius“13616380:37713
7.Kauno „LSU – Lūšis“13418346:3959
8.Šiaulių SM Dubysa – Gubernija12219316:3635
9.Utenos HC „Utena“120012316:4500

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)