Pajūrio atstovai šįkart kovojo itin drausmingai, įdėmiai klausė trenerio Migliaus Astrausko nurodymų ir tai davė vaisių – išsiveržta į priekį – 5:2, 9:4, o pirmas kėlinys laimėtas 7 įvarčių persvara – 19:12.

Antroje rungtynių pusėje vienu metu komandas skyrė ir 12 įvarčių – 26:14, tad rungtynių pabaiga buvo daugiau tik formalumas.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė Benas Petreikis, įmetęs 10 (1 iš 7 m) įvarčių, Karolis Stropus pridėjo 7, Darius Jasinskas ir Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m) – po 5, Gražvydas Juška – 4, Remigijus Vaičikauskas – 2, Arvydas Bučius, Evaldas Griežė ir Edvinas Vorobjovas – po 1 įv.

Iš Vilniaus komandos išsiskyrė Vaidas Trainavičius, įmetęs 8 (5 iš 7 m) įvarčius, Tomas Bernatavičius pridėjo 7, Valdas Drabavičius – 5, Domantas Čuplinskas – 4 (1 iš 7 m), Lukas Balbierius ir Artūras Švilpa – po 2, Mindaugas Sukackas – 1 įv.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): „Pirmosios rungtynės – labai svarbios psichologiškai. Gerai, kad pavyko jas laimėti. Dar laukia ilga ir įtempta finalo serija. Laimėjome tik mūšį, bet ne karą. Malonu, kad žaidėjai šįkart laikėsi drausmės, žaidimo plano, pavyko varžovus nubausti greitomis atakomis, o kai reikėjo, išlaukdavo gerų progų atakuoti į vartus ir po pozicinės atakos. Šįkart gerai žaidė ir nuo 9 metrų gražių įvarčių įmetė Karolis stropus, Benas Petreikis ir Mindaugas Dumčius. Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti, privalome rimtai ruoštis antrajai finalo dvikovai, kuri jau trečiadienį vyks Vilniuje.“

Priminsime, kad Lietuvos rankinio lygos reguliariajame čempionate pajūrio ekipai nepavyko įveikti VHC „Šviesa“ rankininkų: 2013 metų spalio 26 dieną Klaipėdoje vykusios rungtynės baigėsi lygiosiomis – 32:32, o 2014 metų vasario 15 dieną Vilniuje jau sėkmė rezultatu 32:30 šypsojosi VHC „Šviesa“ ekipai.

Visgi, svarbiuose etapuose dragūniečiai žaidė jau kitaip, čempioniškai: LRT taurės pusfinalyje klaipėdiečiai VHC „Šviesa“ ekipą įveikė rezultatu 33:30.

„Dragūnas“ tapo šio sezono LRL reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), vilniečiai užėmė trečiąją vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Vilniečiai LRL pusfinalio seriją – 2:1 laimėjo prieš pernykščius vicečempionus Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkus, o „Dragūnas“ taip pat 2:1 palaužė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą.

Visgi, vilniečiai pusfinalio seriją baigė antradienio, o klaipėdiečiai – trečiadienio vakarą.

Antrosios LRL finalo rungtynės vyks gegužės 7 dieną (trečiadienį) Vilniuje, trečiosios – gegužės 10 dieną (šeštadienį) – vėl Klaipėdoje. Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos vyktų gegužės 14 (Vilniuje) ir 17 (Klaipėdoje) dienomis.

Visas LRL finalo rungtynes tiesiogiai transliuos „SportoTV.lt“.

Kauniečiai – per žingsnį nuo LRL bronzos

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai – per žingsnį nuo Lietuvos rankinio lygos (LRL) bronzos medalių. Olimpinio čempiono Valdemaro Novickio auklėtiniai LRL mažojo finalo pirmosiose serijos rungtynėse Alytuje išplėšė pergalę iš šeimininkų Alytaus „Almeidos-Stronglaos“ rankininkų rezultatu 28:25 (15:14).

Iki 10 dvikovos minutės virė atkakli – įvartis į įvartį kova, tačiau vėliau kauniečiai šiek tiek trūktelėjo į priekį – 9:5, 10:8.

Visgi netrukus alytiškiai išlygino rezultatą – 11:11, tačiau prieš pat pertrauką „Granito-Gajos-Kario“ žaidėjas Valdas Jarukas išvedė kauniečius į priekį – 15:14.

Antrąjį kėlinį alytiškiai vėl ėmė strigti granitiečių gynybos gniaužtuose, o tuo pasinaudoję svečiai sužaidė atkarpą 5:1 ir vėl išsiveržė į priekį per saugų atstumą – 20:15.

Praėjusio sezono LRL vicečempionams – alytiškiams dar buvo pavykę priartėti iki minimumo – 20:21, tačiau rungtynių baigtį pakeisti jau pritrūko jėgų ir laiko.

Kauno komandą į pergalę vedė Mindaugas Urbonas, įmetęs 8 įvarčius. Vaidas Drevinskas pridėjo 6 (1 iš 7 m), Valdas Jarukas – 4, Lukas Sutkus ir Aurimas Balčiūnas – po 3, Edvinas Balčiūnas – 2, Andrius Šarkus ir Lukas Feoktistovas – po 1 įv.

Iš alytiškių išsiskyrė Aurelijus Sabonis, įmetęs 10 įvarčių, Žygimantas Micevičius pridėjo 8 (2 iš 7 m), Gintautas Adamkevičius – 4 (1 iš 7 m), Irmantas Asakavičius, Mindaugas Visalga ir Edvinas Vitunskas – po 1 įv.

Valdemaras Novickis (Kauno Kauno „Granito-Gajos-Kario“ vyr. treneris): „Rungtynės buvo sunkios. Truputį jautėsi nervinė įtampa ir nuovargis, kadangi tęsiasi rungtynių maratonas. Komandai teko sužaisti tris rungtynes ketvirtfinalyje, tris – pusfinalyje. Bet rungtynės laimėtos, viskas gerai“.

Eugenijus Gimbutas („Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ treneris): „Šios rungtynės parodė, kad dar nesame atgavę jėgų po pusfinalio rungtynių. Šįkart žaidėme be trijų pagrindinių žaidėjų, tai labai apsunkino mūsų veiksmus. Na, o likę aikštelėje žaidėjai neįvykdė visų uždavinių, jiems paprasčiausiai pritrūko jėgų. Šiandien „Granitas“ žaidė brandų žaidimą ir jis davė rezultatą, tad sveikinu juos su pergale“.

LRL mažajame finale yra kovojama iki dviejų pergalių. Antrosios serijos rungtynės vyks gegužės 7 dieną (trečiadienį) 19 val. Kauno sporto halėje.

Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 10 dieną (šeštadienį) 14 val. Alytuje. Lemiamas dvikovas jau transliuos „SportoTV.lt“.

Šios komandos LRL reguliariajame čempionate pasidalijo po pergale: 2013 metų spalio 12 dieną Alytuje minimaliu skirtumu – 25:24 stipresni buvo kauniečiai, o 2014 metų vasario 1 dieną Kaune alytiškiai jau pasiekė revanšą – 31:27.

LRL reguliariajame čempionate alytiškiai užėmė antrąją vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Kauniečių užimta penktoji neatspindi jų galingumo, jie atkrintamosiose rungtynėse demonstruoja kovotojų charakterį: ketvirtfinalyje 2:1 eliminavo galingąja Varėnos „Ūlos“ ekipą (daugelis rankinio ekspertų „Ūlai“ prognozavo vietą finale), o pusfinalyje atkakliai priešinosi ir tik po trijų serijos rungtynių 1:2 nusileido čempionui – „Dragūnui“.

„Almeida-Stronglasas“ ketvirtfinalyje 2:0 nukovė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą, o pusfinalyje 1:2 nusileido Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)