Jaunimo (iki 16 metų) divizione nugalėjo jonaviškis Linas Strelkauskas.

„Parkas buvo išties sunkus, miškingas, reikalaujantis tikslumo ir, kaip ir visame kame, sėkmės. Pirmąjį ratą pavyko sužaisti kone idealiai (jis įvertintas 1026 reitingu), o po to tereikėjo šią persvarą išlaikyti. Varžovai buvo labai atkaklūs, ypač Lietuvos diskgolfo vicečempionas Pranciškus Gricius, kuris finale buvo priartėjęs vos per du metimus. Tik paskutiniuose krepšiuose padaręs keletą klaidelių, jis leido patikėti, kad pergalė jau mano rankose“ – po finalo sakė M. Pošius.

Šalia lietuvių ant atvirojo diviziono pakylos trečiojo laiptelio atsistojo Latvijos čempionas Gunars Grundmanis. Principinė kova vyko Meistrų divizione. Čia dėl apdovanojimų varžėsi trys pretendentai į nugalėtojo vardą bendroje turo įskaitoje. Pergalę šventęs D. Gricius labai sustiprino savo galimybes tapti viso turo Meistrų čempionu. Antras liko jo pagrindinis konkurentas dėl didžiojo titulo estas Raimo Kimelis. Trečias – D. Griciaus bendraklubis Tadas Ūselis.

Jaunimo iki 16 metų divizione nugalėjo Linas Strelkauskas, tik šiemet pradėjęs žaisti diskgolfą, o jau pelnęs antrąjį tarptautinio turnyro nugalėtojo titulą. Bronzos apdovanojimą iškovojo kita auganti Lietuvos diskgolfo žvaigždė - aštuonerių metų Vėjas Ūselis.

„Braku Takas Open“ varžybos vyko dvi dienas, per kurias dalyviai sužaidė tris ratus po 18 krepšių, o geriausieji divizionų žaidėjai – ir 9 krepšių finalus. Šiame turnyre dalyvavo iš viso 71 diskgolfo mėgėjas iš penkių Baltijos jūros valstybių – Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Baigiamasis aštuntasis „Prodiscus Baltic Sea Tour 2015“ etapas „Vortsjarv Open“ vyks rugsėjo 19-20 dienomis Estijoje.

Rezultatai:

Atvirasis divizionas

1. Mindaugas Pošius (LTU) 205 metimai, par -11
2. Pranciškus Gricius (LTU) 210, par -6
3. Gunars Grundmanis (LAT) 214, par-2

Moterų divizionas

1. Kristin Tattar (EST) 247, par +31
2. Maie-Ly Pihus (EST) 252, par +36
3. Elena Vecmane (LAT) 260, par +42

Meistrų (40+) divizionas

1. Darius Gricius (LTU) 219, par +3
2. Raimo Kimmel (EST) 224, par +8
3. Tadas Ūselis (LTU) 227, par +11

Jaunimo iki 16 metų divizionas

1. Linas Strelkauskas (LTU) 267, par+51
2. Rudolfs Zosars (LAT) 282, par +66
3. Vėjas Ūselis (LTU) 300, par +84.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)