Po maksimalios numatytos trukmės – 5 raundų, tai yra 25 grynos kovos minučių – UFC minimalaus svorio kategorijos (iki 52,2 kg) čempionės diržas ir vėl sužibo ant R. Namajunas juosmens. Beje, apdovanojimą jai įteikė Holivudo žvaigždė, „Oskaro“ laimėtoja aktorė Halle Berry.

29-erių metų R. Namajunas pergalę skyrė teisėjai, įvertinę abiejų kovotojų aktyvumą ir smūgių tikslumą visuose penkiuose raunduose.

Tiesa, jų nuomonės išsiskyrė: du arbitrai pranašumą atidavė JAV atstovaujančiai Rose (48:47 ir 49:46), o vienas – 32-ejų metų kinei (48:47).

Visgi pati R. Namajunas savo persvara nė kiek neabejojo ir tikino, kad ramiai laukė galutinio verdikto. Be to, ji įkąndo varžovei pareiškusi, kad tikėjosi kur kas sunkesnės kovos.

„Aš labai didžiuojuosi savimi. Kova buvo šiek tiek sunkesnė nei pirma, bet aš tikrai esu patenkinta. Nespėliojau, kokia bus ši dvikova, tačiau tuo pačiu galbūt ir numaniau, kad gali prireikti visų penkių raundų. Galėjau būti labiau atsipalaidavusi, bet viskas klostėsi kaip amerikietiškuose kalneliuose, taigi tai padaryti nebuvo lengva“, – spaudos konferencijoje sakė R. Namajunas.

„Turiu pagirti ir varžovę. Ji startavo labai stipriai. Kadangi tai buvo kova dėl čempionės diržo, supratau, kad turiu susiimti. Zh. Weili išlaikė puikų atstumą, taip pat buvo pagerinusi savo veiksmus parteryje“, – kalbėjo kovotoja.

„Nepaisant visko, prieš penktąjį raundą buvo pakankamai rami dėl to, kad pirmauju, nors skirtumas ir nebuvo didelis. O kadangi penktajame raunde visiškai dominavau, neabejojau, kad laimėjau ir visą kovą. Aišku, niekada negali žinoti, ką nuspręs teisėjai ir kaip jiems viskas pasirodė. Buvau pasiruošusi išgirsti bet kokį rezultatą“, – pripažino ji.

Paklausta, ar mano, kad dar kada nors susikaus su dukart jau įveikta Zhang, R. Namajunas tokios galimybės neatmetė.

„Ji labai ryžtinga kovotoja, tad esu įsitikinusi, kad kinė padarys viską, jog dar kartą galėtų susigrumti dėl titulo. Taigi nenustebčiau, jei mes dar pasimatysime. Bet pažiūrėsime, kaip bus iš tikrųjų“, – teigė Rose.

Čempionės buvo pasiteirauta ir apie tai, ar kita jos oponente gali tapti 34-erių metų amerikietė Carla Esparza, kuri dar 2014-aisiais laimėjo pirmąją jų tarpusavio susirėmimą.

„Jos pavardė buvo mano galvoje prieš šiandieninę kovą. Labai norėčiau su ja susitikti. Tai atrodo kaip logiškas žingsnis, palaukime ir pamatysime, ar taip pat galvoja ir UFC“, – savo mintimis pasidalijo R. Namajunas.

Rožę po pergalės pasveikino tiek šalia narvo viską stebėję jos tėvai, net kelis kartus pakartoję, kad ja nepaprastai didžiuojasi, tiek pagrindinėje vakaro akistatoje dėl UFC pusvidutinio svorio kategorijos (iki 170 svarų) čempiono vardo triumfavęs 34-erių metų Kamaru Usmanas (20-1) iš Nigerijos.

Jis po penkių raundų kovos vienbalsiu teisėjų sprendimu (48:47, 48:47, 49:46) antrą kartą karjeroje pranoko 33-ejų metų amerikietį Colby Covingtoną (16-3).

Primename, kad atkakliai ir permainingai Niujorko MSG arenoje vykusioje kovoje lemtingu tapo paaskutinis, penktasis, raundas. Jo metu R. Namajunas pavyko pargiauti savo varžovę ant narvo grindų ir dominuoti viršuje – atakuoti smūgiais.

Nors Kinijos atstovė atsilaikė iki finalinės sirenos, teisėjų balsai lėmė vietinės herojės triumfą.

Šių metų balandį R. Namajunas jau pirmajame raunde spyriu koja į galvą nokautavo Zh. Weili ir atėmė iš jos čempionės vardą. Kinijos sportininkė buvo pasiryžusi pasiekti revanšą, bet jai nepavyko. Pati Zhang po kovos tvirtino mananti, kad ringe padarė pakankamai, jog pelnytų pergalę.

Dabar R. Namajunas sąskaitoje MMA varžybose – 11 pergalių (2 nokautai) ir 4 pralaimėjimai.

Antrą kartą iš eilės suklupusios kinės statistika – kiek įspūdingesnė. Ji laimėjo 21 kovą (10 nokautų), o pralaimėjo tik 3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)