„Turėjau žodinį susitarimą pradėti dirbti vyrų dviračių komandos sporto direktorės pozicijoje. Ten turėjau dirbti su elito sportininkais ir jaunimu, – „Instagram“ socialiniame tinkle rašė T. Gins. – Šio darbo labai laukiau ir norėjau, nes tai kryptis, kuria noriu eiti toliau“.

Deja, netrukus ji sužinojo, kad geidžiamo darbo ji negaus dėl jos seksualių fotosesijų. „Tos nuotraukos, manau, niekam nedaro jokios žalos, bet, matyt, tai yra nesuderinama su dviračių sportu“, – apmaudžiai mojo ranka moteris.

T. Gins apie tai prabilo duodama interviu „Cycling News“. Ji pasakojo, kad apie tai, kad darbo negaus, buvo informuota telefonu. Sportininkei buvo pasakyta, kad dėl to kaltos tos pikantiškos nuotraukos.

„Jie pradėjo pokalbį pranešdami, kad sutartis nebus pasirašyta, nes kažkas iš komandos rado tas mano nuotraukas. Tos nuotraukos buvo paviešintos komandos privačioje pokalbių erdvėje. Aš nesu tikra, kokios ten buvo nuotraukos. Praėjusių metų gegužę aš fotografavausi „Playboy“ leidiniui, o po dviejų mėnesių – vienos Belgijos kompanijos kalendoriui. Tose nuotraukose nėra nieko, kas sietų jas su dviračių sportu, o ir aš ten buvau prisidengusi ir ten nėra nieko vulgaraus“, – sakė ji.

Anot leidinio „Inside Hook“, net jeigu T. Gins ir būtų atrodžiusi vulgariai, tai ne priežastis žlugdyti jos karjerą. Šis atvejis tapo negeru dvigubų standartų pavyzdžiu, kur moteris baudžiama už savo seksualumo demonstravimą.

„Belgijoje vyrų dviračių lenktynėse organizatoriai rengia gėles įteikiančias merginas labai seksualiai ir dėl to – viskas gerai, – kalbėjo T. Gins „Cycling News“. – O štai jei kas nors nori darbo vietos vyrų komandoje ir atrodo seksualiai ar fotografavosi seksualiose fotosesijose, tuomet – negerai“.

2016 ir 2018 metais profesionaliose lenktynėse dalyvavusi dviratininkė sakė, kad yra daug moterų, norinčių ir galinčių užimti aukštas pozicijas vyrų komandose: „Tačiau joms veikiausiai to padaryti nepavyks dėl tokių idiotiškų dalykų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)