Pajėgiausios Lietuvos šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės viena iš stipriausių varžovių paskutinį kartą varžybose dalyvavo prieš 4,5 metų.

„Mėginau išsigydyti visas traumas ir visuomet tikėjau, kad dar kartą stosiu prieš kartelę ir priimsiu naujus iššūkius, – rašė B. Vlasič. – Paskutiniai 4 metai atnešė daugybę gydymo, vilčių ir nusivylimų. Žinojau, kad ateis laikas, kai taikiai turėsiu viską baigti“.

Būdama 16-metė B. Vlasič debiutavo 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, o 2016 metais Rio de Žaneire dar sugebėjo iškovoti bronzos medalį.

Nuo to laiko ją kankino ilgalaikės Achilo sausgyslės traumos.

2007 ir 2009 metų pasaulio čempionė turėjo tikslą sudalyvauti savo penktose olimpinėse žaidynėse Tokijuje, tačiau jo atsisakė. Svajonė iškovoti olimpinį auksą taip ir liko neišpildyta.

2008 metais Pekine ji sugebėjo iškovoti olimpinį sidabro medalį ir tai buvo aukščiausias jos pasiekimas žaidynėse.

B. Vlasič rekordas – 208 cm. Aukščiau už kroatę yra šokusi tik pasaulio rekordininkė bulgarė Stefka Kostadinowa – 209 cm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)