Tarptautinis Vilniaus maratonas sudomino ir Kenijos bėgiką. Į Vilnių rungtis pusmaratonio distancijoje atvyko Wachira Ibrahim Mukunga, vos prieš savaitę tapęs pusmaratonio Taline nugalėtoju. Atletas iš Kenijos bus rimtas varžovas elito grupės bėgikams ir pretendentas į nugalėtojo titulą.

Šiemet Vilniaus maratoną ves net trys vedėjai. Sporto laidų vedėja ir bėgikė Vlada Musvydaitė-Baranauskienė, lengvosios atletikos treneris-teisėjas Drąsutis Barkauskas ir dainininkas bei prodiuseris Viktoras Diawara. „Danske Bank Vilniaus maratono“ direktoriaus D. Mikulio teigimu, šiemet daug dėmesio bus skiriama ne tik varžybų dalyviams, bet ir žiūrovams bei miesto svečiams.

„Mūsų tikslas – sukurti didžiausią sporto šventę mieste. Norime, kad visi dalyviai – bėgikai profesionalai, mėgėjai ir užsieniečiai bei žiūrovai maratone jaustųsi patogiai ir laukiami. Todėl vesti renginį pakvietėme skirtingus žmones, kurie padės šias jubiliejines varžybas paversti tikra sporto švente“, – sako D. Mikulis.

Šiemet maratone netrūks ne tik sporto, bet ir muzikos. Trasoje veiks daugiau nei 10 muzikos stotelių, kuriose dalyvius ragins ir praeivius linksmins muzikos grupės ir didžėjai, netoli starto vietos 15 val. prasidės „X faktoriaus“ nugalėtojos Giedrės Vokietytės ir Oranžinio choro koncertas.

Dar viena naujovė – po varžybų visi dalyviai galės linksmintis specialiai jiems rengiamame vakarėlyje, kuris vyks „Menų fabrike loftas“. Visi maratono dalyviai jame laukiami nuo 16 val. Įėjimas nemokamas, sportinė apranga – privalumas. Vakarėlio dalyvius linksmins NO DJ‘s su Viktoru Diawara. Bėgimo dalyviai ir žiūrovai vakarėlio metu galės pasidalinti emocijomis, įspūdžiais ir išlieti paskutinę likusią energiją.

„Aš esu neabejingas sportui, savo sūnų taip skatinu judėti, kartu su juo jau esame dalyvavę „Unicef“ vaikų bėgime. Labai džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie šio nepakartojamo sporto renginio. Smagu, kad Vilniaus maratoną atranda vis daugiau užsieniečių, stengsiuosi, kad ir jie čia jaustųsi kaip namuose ir kitais metais vėl sugrįžtų“, – likus dienai iki varžybų kalbėjo vienas iš vedėjų V. Diawara.

Maratono ir pusmaratonio bėgimų starto šūvis bus paleistas sekmadienį, 9 val. ryte, netoli Katedros aikštės. „Nestle“ 10 km ir „Lietuvos pašto“ estafetės 4x10 km bėgimo dalyviai startuos 9.45 val. 12.30 val. vyks tėvelių, su mažyliais, sėdinčiais vežimėliuose bėgimas, o 13 val. rungsis mažieji bėgikai „Unicef“ vaikų bėgime. Trumpiausios, 4,2 km distancijos startas – 14.30 val.