Šių metų čempionas plaukimo rungtį įveikė antras, po dviračių rungties užėmė trečią poziciją, tačiau gerokai atsigriebė bėgime. Jo įspūdingas spurtas dovanojo pergalę „Trakų triatlone“ ir Lietuvos triatlono čempionate. Antroje vietoje liko T. Kopūsto treneris ispanas Ricardo Alcalde Perezas (2 val. 1 min. 5 sek.), trečias – Jaunius Strazdas (2 val. 2 min. 31 sek.).

Vyrišką kovą garbingai laimėjęs Tautvydas Kopūstas prisipažino iki šiol daugiausiai dalyvavęs Pusės olimpinės distancijos triatlono varžybose.

„Man dar tik 23-eji metai, tad tik neseniai pradėjau jaustis tvirtai būtent olimpinėje distancijoje, kuriai reikia subręsti ir tinkamai pasiruošti, tačiau savo startu čia esu patenkintas, kaip ir pačiu renginiu – varžytis Trakuose, kai šalia tokie puikūs vaizdai – vienas malonumas“, – po finišo šypsenos neslėpė čempionas.

Moterų įskaitoje laimėjo Inga Aukselytė. Ji su didele atsarga apgynė čempionės titulą, iškovotą toje pačioje distancijoje pernai. Antroje vietoje liko įspūdingai plaukimo rungtį atlikusi atletė iš Rusijos Valencina Zeliankevič (2 val. 23 min. 29 sek.). Ji iš vandens išlipo antra, į priekį praleidusį tik patyrusį plaukiką Martyną Tinfavičių. Bronzine „Trakų triatlono“ nugalėtoja tapo Asta Zaborskytė, (2 val. 32 min. 31 sek.).

Komandinėje įskaitoje nugalėjo „Nasrai-1“ (Erikas Kapočius, Justas Klimavičius, Remigijus Šnioka) – 1 val. 57 min. 29 sek.. „Nasrai-1“ tik 27 sek aplenkė Trakų KKSC komandą (Tomas Gruslys, Tomas Naktinis, Lukas Budavičius). Trečias buvo Aleksandro Zamorskio, Eimanto Gudiškio ir Lukas Tarasevičiaus trejetuką, pasivadinęs „Plaustu“ (1 val. 59 min. 1 sek.).

Įnirtinga kova užvirė ir pusės olimpinės distancijos rungtyje. Aštrioje kovoje asmeninę pergalę pasiekė Andrius Dapkevičius (1 val. 5 min. 59 sek), o moterų įskaitoje – rusė Antonina Faustova (1 val. 17 min. 9 sek.).

Estafetės rungtyje triumfavo triatlono klubo „TrItonas“ komanda, kurią sudarė Vytautas Jazepčikas, Marijus Butrimavičius, Tomas Gruslys. Jie 750 m plaukimo, 20 km dviračių mynimo ir 5 km bėgimo rungtis įveikė per 59 min. 45 sek. ir aplenkė savo varžoves „Swedbank“ ir „Colibri“ komandas.

Šiemet Trakuose triatlonas organizuotas jau šeštą kartą. Jo metu drauge su Lietuvos triatlono federacija organizuojamas Lietuvos triatlono čempionatas suaugusiems ir jaunimui.

Triatlonas apjungia net tris sporto šakas – plaukimą, važiavimą dviračiu bei bėgimą. Sportininkai varžosi dėl geriausio bendro visų rungčių laiko, įskaitant ir laiką, kurį jie praleidžia tranzitinėse zonose. Tranzitinė zona yra erdvė, kurioje triatlonininkai persirengia ir pasikeičia įrangą iš plaukimo į važiavimo dviračiu ir iš važiavimo dviračiu – į bėgimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją