Labiausiai intriguojanti finalo dvikova sekmadienį laukia svorio kategorijoje iki 69 kg. Europos čempionas Eimantas Stanionis susitiks su vienu tituluočiausiu pasaulio boksininku kazachu Danijaru Jeleussinovu. Pasauliniame reitinge pirmaujantis kazachas yra 2013 m. pasaulio čempionas ir praėjusių metų pasaulio vicečempionas.

E. Stanionis ir D. Jeleussinovas yra susitikę 2013 metais. Tada pergalę taškais 10:4 iškovojo lietuvis.

„Gee Bee“ turnyro ketvirtfinalyje E. Stanionis, kaip ir praėjusių metų Europos čempionato finale, susitiko su baltarusiu Pavelu Kastarminu. Lietuvis iškovojo pergalę vieningu teisėjų sprendimu 3:0. Pusfinalyje E. Stanionis 3:0 įveikė estą Arro Kaupo.

Į finalą pateko ir Edgaras Skurdelis. Svorio kategorijos iki 60 kg E. Skurdelis ketvirtfinalyje jau pirmame raunde nokautavo italą Francesko Splendori. Pusfinalyje lietuvis 3:0 įveikė baltarusį Dmitrijų Saponį ir finale susitiks su prancūzu Sofiane Oumiha.

Vienintelės pergalės iki finalo pakako Tomui Pivorunui. Jis svorio kategorijos iki 75 kg pusfinalyje nugalėjo čeką Vitą Kraljį ir finale kovos su Suomijai atstovaujančiu Dmitrijumi Tretjaku.

Svorio kategorijoje virš 91 kg burtai palankiai susiklostė Mantui Valavičiui, lietuvis iškart pateko į finalą ir dėl čempiono vardo kovos su norvegu Simenu Nysateriu.

Nepasisekė Tadui Tamašauskui. Svorio kategorijos iki 91 kg pirmoje kovoje T. Tamašauskas, kaip ir praėjusių metų Europos čempionate, 0:3 pralaimėjo airiui Darrenui O‘Neillui.

Jau 35 kartą Helsinkyje vykstančiame turnyre kovoja 90 dalyvių iš 16 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)