Geriausias savo kartos planetos šachmatininkas vėlavo pustrečios minutės, tad savo ėjimams turėjo šešis kartus mažiau laiko nei įprasta.

Socialiniuose tinkluose paplito komiški vaizdeliai, kaip šachmatų genijus skuba pro apsaugos postą ir bėga per salę prie savojo stalo, o tuo metu įsitempęs varžovas neramiai skaičiuoja sekundes atlikęs pirmąjį ėjimą.

Išvakarėse greitųjų šachmatų pasaulio čempionu ketvirtą kartą karjeroje tapęs M. Carlsenas net neturėjo kada persirengti ir sulaužė aprangos kodą, pasirodęs su oficialioms varžyboms nederamais kasdieniais rūbais.

Nepaisant to, prie lentos jis susitvarkė kaip automatas: partijos pabaigoje laikas ėmė spausti jau ketveriais metais jaunesnį Baltarusijos didmeistrį.

Vėliau M. Carlsenas laimėjo dar penkias partijas ir sykį sužaidė lygiosiomis, surinkdamas 6,5 taško iš 7 galimų. Bendroje įskaitoje jis pirmauja kartu su JAV atstovu Hikaru Nakamura.

„Tai – mano kaltė. Vykdamas į varžybų vietą įstrigau eismo spūstyje, atrodė, kad ji tęsėsi amžinybę. Buvo šiek tiek šoko. Atsiprašau visų, pats irgi nemėgstu laukti vėluojančių. Tai – visiškas skandalas“, – galvą pelenais barstėsi M. Carlsenas.

Norvegijos žiniasklaida praneša, kad šachmatininkas veikiausiai pavėlavo dėl to, jog iš ryto nusprendė paslidinėti Almatos apylinkėse.

Beje, aprangos etiketo nepaisė ir Rusijos didmeistris Janas Nepomniačis – tik sąmoningai.

32-ejų buvęs M. Carlseno konkurentas kovoje dėl pasaulio šachmatų čempiono laurų prie lentos pasirodė vilkėdamas marškinėlius su užrašu ispanų kalba „ko žiūri, kvaily?“.

Šią frazę po planetos futbolo pirmenybių ketvirtfinalio su Nyderlandais ištarė būsimos čempionės Argentinos kapitonas Lionelis Messi, bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje pavaręs šalin varžovų puolėją Woutą Weghorstą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją