Tiek Tarptautinis olimpinis komitetas, tiek ir Londono žaidynių organizatoriai jau informuoti, kad D. Grybauskaitė planuoja atvykti į olimpiadą. Čia ji kartu su kitų valstybių vadovais stebės iškilmingą žaidynių atidarymo ceremoniją.

Neatmetama, kad Lietuvos Prezidentė susitiks su J. Rogge'u bei su kitų valstybių vadovais, atvykusiais į Londoną. Gali būti surengtas ir D. Grybauskaitės susitikimas su Didžiosios Britanijos karaliene Elizabeth II, kuri, beje, oficialiai atidarys olimpines žaidynes.

Londone D. Grybauskaitė viešės kelias dienas.

Kol kas nepranešama, kurie iš aukštų pareigūnų kartu su Lietuvos valstybės vadove vyks į Londono olimpinių žaidynių atidarymą.

Neoficialiomis žiniomis, į olimpiados uždarymą turėtų nuvykti Lietuvos Premjeras Andrius Kubilius arba užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

Šiomis dienomis pranešta, kad kvietimus į Londono olimpiadą yra gavę ir Lietuvai kaimyninių valstybių vadovai. Pavyzdžiui, Latvijos prezidento spaudos sekretorė Liga Krapanė pranešė, kad šios šalies vadovas Andris Bėrzinis gavo oficialų kvietimą apsilankyti olimpinėse žaidynėse. Analogišką kvietimą gavo ir Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius. Bet dar neaišku, ar latvių prezidentas ir ministras vyks į Londoną.

Lietuvos vadovai paprastai lankosi vasaros olimpiadose. Algirdas Brazauskas 1996 metais vyko į Atlantą, Valdas Adamkus – 2000 metais į Sidnėjų ir 2004 metais į Atėnus. Tačiau 2008-ais prezidentas V. Adamkus nusprendė nevykti į Pekino olimpiadą.

Olimpinės žaidynės Londone vyks šiemet nuo liepos 27 iki rugpjūčio 12 dienos. Planuojama, kad Lietuvos delegacijoje bus daugiau kaip 50 sportininkų. Tikimasi bent kelių medalių.

„Žaidynės turėtų būti kuklios, bet labai gerai organizuotos. Pompastikos, kaip tai buvo 2008-ų Pekine, nebus. Kuklumas, taupumas, tačiau labai geros sąlygos“, – prognozavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas bei Lietuvos olimpinės misijos Londone vadovas Algirdas Raslanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją