Tai numato patikslintas sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo – sprendimas dėl aukšto meistriškumo sporto varžybų būtinų organizavimo sąlygų.

Nuo birželio 17 d. aukšto meistriškumo varžybose, rengiamose atvirose erdvėse, gali dalyvauti iki 700 žiūrovų. Tarp žiūrovų, išskyrus artimus asmenis, turi būti užtikrinamas bent 1 m atstumas. Uždarose erdvėse vykstančiose aukšto meistriškumo varžybose gali dalyvauti ne daugiau nei 150 žiūrovų, tarp jų užtikrinant bent 2 m atstumą. Papildomai nustatyta, kad atstumas tarp žiūrovų gali būti mažesnis, jie dėvi nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Varžybose sudaroma galimybė tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai: plauti rankas šiltu tekančiu vandeniu ir skystu muilu ar dezinfekuoti jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis. Pateikiama informacija apie higienos (rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo ir kt.) laikymosi būtinybę.

Į varžybų vietą neįleidžiami asmenys, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių: karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas. Asmenys, kuriems šie simptomai pasireiškia, turi nedelsiant palikti varžybų vietą, jiems rekomenduojama konsultuotis karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai. Visi varžybose dalyvaujantys informuojami, kad turėdami ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į varžybų vietą nevyktų.

Laukiant eilėse prie bilietų pardavimo vietų laikomasi saugaus bent 1 m atstumo, organizuojama bilietų prekyba internetu.

Gavę informaciją apie nustatytą COVID-19 ligą (koronaviruso infekciją), varžybų organizatoriai turi apie tai informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) ir bendradarbiauti su NVSC nustatant sąlytį turėjusius asmenis.

Panaudotas sporto inventorius ir priemonės valomi ir dezinfekuojami. Varžybų vietos valymas ir dezinfekcija atliekami vadovaujantis rekomendacijomis.

Varžybose dalyvaujantiems asmenims, tarp jų ir sportininkams, kai nesportuoja, rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Nuo 2020 m. liepos 1 d. atvirose erdvėse vysiančiose varžybose galės dalyvauti iki 1 tūkst. žiūrovų, uždarose erdvėse – iki 200 žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)