Startuoti Alytuje užsiregistravo 12 šalių sportininkai: airiai, vokiečiai, vengrė, ispanė, baltarusiai, švedas, ukrainiečiai, lenkai, italai, britas, latviai bei lietuviai. Didžiausia varžybų žvaigždė bus praėjusių metų pasaulio čempionato prizininkas iš Švedijos Perseusas Karlstromas, kuris triumfavo ir Alytuje vykusiose Europos taurės varžybose.

„Pasiruošimas festivaliui turbūt buvo sunkiausias, kiek yra buvę. Sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos Vyriausybė keitė vos ne kasdien įvairius reikalavimus. Nemažai žmonių dėl mūsų reikalavimų atšoko. Nors buvo sakoma, kad aukšto meistriškumo sportininkams galima atvažiuoti, bet tie reikalavimai buvo perdėti“, – teigė varžybų organizatorius Kastytis Pavilonis.

Vis dėlto Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos vadovas sako, kad pasiruošti pačiam renginiui, neskaitant dėl COVID-19 pandemijos įvestų reikalavimų, nebuvo sunku.

„Organizavimo patirtis yra didelė, tad organizuoti kitus dalykus nebuvo sunku. Turime gerą darbo grupę, prisideda federacija, jos direktorius Rimantas Mikaitis. Turėjo būti 13 valstybių, bus 12, nes estų ėjikų neišleido federacija, nors jie dalyvauti norėjo, – pasakojo K.Pavilonis. – Yra kaip yra, prisitaikome prie situacijos, norisi, kad sportininkai pasiektų gerų rezultatų. Nelabai tikėtina, kad įvyks kitas „Permit Meeting“ etapas Čekijoje, Podebraduose. Visa Čekija yra raudona, naujų atvejų šimtais per dieną. Gal bus, gal nebus, jų čia reikalas.“

Vienas iš reikalavimų atvykstantiems sportininkams – ne anksčiau nei prieš 72 valandas iki atvykstant į Lietuvą atliktas COVID-19 testas, kurio rezultatas privalo būti neigiamas. Pirmieji sportininkai Alytų pasiekė trečiadienį.

„Atvyks stipriausias Europos ėjikas Perseusas Karlstromas iš Švedijos, yra stiprių ėjikų iš Ukrainos ir Baltarusijos. Tarp moterų bus stipri vengrė Viktorija Madarasz, Ainhoa Pinedo Gonzalez iš Ispanijos. Tikimės, kad ir mūsų Brigita Virbalytė bei Marius Žiūkas gali įvykdyti olimpinius normatyvus, tai yra realu“, – sakė K.Pavilonis.

Varžybose dalyvaus dar du Lietuvos olimpiečiai – 50 km distancijoje besispecializuojantys Arturas Mastianica ir Tadas Šuškevičius.

20 km sportinio ėjimo rungties normatyvas į Tokijo olimpines žaidynes vyrams lygus 1 val. 21 min., moterims – 1 val. 31 min. Sportinio ėjimo festivalio metu vyks ir šios rungties Lietuvos čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)