„Mantas turėjo pasiūlymų ir iš kitų NHL klubų. Mes esame patenkinti, kad jis pasirinko San Chosė. Stebėjome jį jau keletą metų ir matėme jo žaidimą įvairiuose lygiuose. Laukiame Manto prisijungiant prie mūsų organizacijos“,- po kontrakto pasirašymo sakė klubo generalinis vadybininkas Dougas Wilsonas.

Praėjusį sezoną M.Armalis Švedijos elito lygoje sužaidė 34 rungtynes, per kurias atrėmė 91,8 procento visų metimų. Tai buvo šeštas rodiklis visoje lygoje.

Apie M. Armalio perėjimą į NHL gerai informuotas buvo kitas „Sharks“ klubo lietuvis Dainius Zubrus, kurio nuomonės klausė klubo atstovai.

„Klube vartininkų treneriu dirba švedas Johanas Hedbergas, su kuriuo žaidėme „Devils“ klube prieš keletą metų. Teko šnekėti apie Mantą su juo, su kitais klubo atstovais, kurie klausė manęs, ar pažįstu žaidėją. Mantas turi puikų šansą įsitvirtinti NHL ir dabar viskas jo rankose“, - hockey.lt sakė D. Zubrus.

J. Hedbergas Švedijoje turi pažįstamą skautą, kuris senokai stebi Manto žaidimą šioje šalyje.

Atvykęs į San Chosė M. Armalis nuolat bendravo su Dainiumi Zubrumi, puolėjas priėmė lygos naujoką, padėjo apsigyventi, susipažinti su klubo tvarka.

Pasirašęs kontraktą M. Armalis grįžo į Švediją, tačiau į Lietuvą, kur jis buvo laukiamas rinktinės stovykloje, Manto kelias šį pavasarį nepasuks. Tiek Mantas, tiek klubo atstovai pageidavo, jog artėjantį pasaulio čempionatą vartininkas praleistų.

„Jei pavyks pasirašyti kontraktą, nesinorėtų rizikuoti galimybe žaisti NHL. Todėl ateinantį pasaulio čempionatą tektų praleisti. Juk tai nerealus šansas žaisti su stipriausiais pasaulio ledo ritulininkais“,- prieš kontrakto pasirašymą hockey.lt sakė M. Armalis.

„Puikiai suprantame Manto pasirinkimą. Jam reikia įsitvirtinti NHL ir deramai tam pasiruošti. Nesinorėtų, jog tokiame svarbiame gyvenimo taške žaidėjas patirtų traumą ir tektų atsisveikinti su galimybe žaisti NHL. Ateityje M. Armalis mums padės dar ne kartą, dabar svarbiausia užsirekomenduoti ir įsitvirtinti NHL. Šį čempionatą mes išsiversime be Manto, kuriam linkime pasiekti tikslą“,- apie vartininko netektį rinktinėje sakė vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Liepos mėnesį M. Armalis prisijungs prie „Sharks“ naujokų stovyklos, kurioje turės galimybę pademonstruoti savo sugebėjimus klubui. Pasirašęs sutartį su klubu, praėjęs medicininį patikrinimą, išmatuotas būsimos ekipiruotės dydžiams M.Armalis debiutui NHL toliau ruošis pagal individualų planą Europoje.

Tai didžiulė netektis balandžio 17-23 dienomis Kroatijoje žaisiančiai rinktinei. M. Armalis tapo geriausiu 2015 metų čempionato IB diviziono Olandijoje vartininku, 2014 metais buvo pripažintas geriausiu rinktinės žaidėju.

M. Armalis Lietuvos rinktinių spalvas gina nuo pat 2009 metų, kuomet debiutavo Lietuvos U-18 rinktinėje ir nuo to laiko nepraleido nė vieno čempionato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)