Valdo Gecevičiaus auklėtiniai ketvirtadienį krito prieš Braziliją rezultatu 5:9.

Genrikas Pavliukianecas jau pirmu metimu išvedė lietuvius į priekį, bet gera pradžia šiuo atveju dar nereiškė pusės darbo.

Brazilai perėmė iniciatyvą ir laimėjo pirmą kėlinį 3:2, o antrąjį pradėjo keturiais įvarčiais be atsako.

Lietuvos rinktinei pakeisti rungtynių eigos nepadėjo ir gausūs keitimai: V. Gecevičius išmėgino visus šešis ekipos žaidėjus.

Titulą gynusią komandą skandino klaidos puolime: brazilai metė 5 baudinius, iš kurių realizavo 4. Lietuvos ekipa neišnaudojo dviejų tokių progų.

Du įvarčius pralaimėtojams pelnė G. Pavliukianecas, po vieną pridėjo Justas Pažarauskas, Marius Zibolis ir Artūras Jonikaitis.

Su dabartiniais pasaulio čempionais ir Rio de Žaneiro žaidynių bronziniais prizininkais lietuviai susidūrė ir grupės varžybose. Tuomet brazilai buvo panašesni 11:2.

„Taip išeina, kad brazilai šiai dienai stipresni, nes pralaimėjome jiems abu kartus. Vyko tas pats, kas ir pirmose rungtynėse: pridarėme daug klaidų. Pusfinalyje prieš tokią komandą negali daryti klaidų, leisti jiems pajusti kraujo skonį, perimti iniciatyvą. Paskui vytis yra be galo sunku, nes brazilų labai gera gynyba.

Mes vėl padarėme penkias klaidas, iš jų keturios virto įvarčiais. Keturi yra labai daug, o dar mes patys nerealizavome baudinių. Mūsų vyrai kovėsi, nieko negalima pasakyti, bet šiai dienai brazilai stipresni“, – po pralaimėto pusfinalio apibendrino V. Gecevičius.

Kitame pusfinalyje Kinija 8:1 pranoko JAV rinktinę ir žengė į finalą.

Golbolo medaliai bus išdalinti penktadienį. Rungtynės dėl trečios vietos vyks nuo 9 val. Lietuvos laiku, finalas prasidės 13.30 val.

Su amerikiečiais V. Gecevičiaus treniruojama ekipa taip pat jau buvo susidūrusi pirmame etape, kuomet sutriuškino oponentus 13:3.

Prieš penkerius metus Rio de Žaneire šios rinktinės kovojo didžiajame finale.

„Tikiuosi, kad rytoj seksis gerai. Pailsėsime, kiek tai įmanoma. Šiandien visi žaidė, lyderiai poilsio gavo daugiau, nes nebuvo prasmės jų laikyti aikštėje esant aiškiam rezultatui. Stengsimės rytoj iškovoti Lietuvai bronzos medalį“, – sakė V. Gecevičius.

Primename, kad ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė 7:4 nugalėjo Belgiją.

Lietuvos golbolininkai paralimpiniais prizininkais yra tapę tris kartus: 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, o 2016 m. Rio de Žaneire pasipuošė auksu.

Visuose trijuose finaluose Lietuvos rinktinei atstovavo G. Pavliukianecas, kuriam Tokijo žaidynes – šeštos karjeroje. 45-erių veteranas pretenduoja tapti pirmuoju vyru golbolininku istorijoje, iškovojusiu net keturis paralimpinius medalius šioje sporto šakoje.

Sekmadienį finišuojančiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse Lietuvai medalius iki šiol pelnė plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – abu jie iškovojo bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)