Lygtinio paleidimo komisija, penktadienį posėdžiavusi kalėjime Pretorijos priemiestyje, kuriame kali O. Pistoriusas, atmetė paralimpinio čempiono malonės prašymą, sakė R. Steenkamp tėvų advokatė Tania Koen. Dabar jo prašymas bus nagrinėjamas po metų.

„Nežinau, dėl kokių priežasčių prašymas buvo atmestas“, – teigė advokatė. Jai esą tik pranešta, „kad jis atmestas ir po metų vėl bus svarstomas“. T. Koen klientai, nužudytos moters tėvai, kelis kartus pasisakė prieš O. Pistoriuso paleidimą pirma laiko.

O. Pistoriusas draugę nušovė 2013 metais naktį į vasario 14-ąją pro vonios kambario duris savo namuose. Jis tikino, kad palaikė ją įsibrovėliu.

O. Pistoriusas buvo suimtas iš karto po nusikaltimo. 2014-aisiais jis pradžioje dėl netyčinio nužudymo buvo nuteistas penkerius metus kalėti. Tačiau prokuratūra nuosprendį apskundė ir apkaltino jį nužudymu. Tada kalinimo laikas 2016 m. buvo padidintas iki šešerių metų. Per naują apeliacinį procesą O. Pistoriusas 2017-aisiais galiausiai buvo nuteistas 13 metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Pietų Afrikos įstatymai numato, kad nuteistasis gali prašyti malonės atlikęs pusę bausmės.

Ši nužudymo byla sulaukė didžiulio tarptautinės žiniasklaidos dėmesio.

Prieš draugės nužudymą O. Pistoriusas įėjo į sporto istoriją. 2012 metų olimpinėse žaidynėse Londone jis tapo pirmuoju neįgaliu sportininku, 400 m bėgimo rungtyje varžęsis kartu su sveikais sportininkais. Be to, su kojų protezais bėgantis O. Pistorjusas paralimpinėse žaidynėse laimėjo iš viso šešis aukso medalius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją