26-erių U. Boltas (9,95 sek.) savo varžovui pralaimėjo vos viena šimtąja sekundės – 31-erių J. Gatlinas distanciją įveikė per 9.94 sek.

Tai buvo pirmoji didelė U. Bolto nesėkmė tarptautinėje arenoje nuo 2011 m. pasaulio čempionato Pietų Korėjoje, kai sprinteris buvo diskvalifikuotas dėl per ankstyvo starto. U. Boltas 2012 m. liepos mėn. Jamaikos lengvosios atletikos čempionate taip pat buvo pralaimėjęs savo tautiečiui Yohanui Blake'ui 100 m ir 200 m rungtyse, tačiau už nesėkmę atsirevanšavo Londono olimpiadoje.

U. Boltas praėjusį mėnesį buvo patyręs pakinklinės sausgyslės traumą, dėl kurios 100 m bėgimą Kaimanų salose įveikė vos per 10,09 ir laimėtoju tapo tik po foto finišo.

Tiesa, dėl pralaimėjo J. Gatlinui jamaikietis nesikrimto ir trauma nesiteisino. „Man reikia dar mažiausiai dviejų mėnesių, kad būčiau tinkamai pasiruošęs, todėl kol kas nesijaudinu“, – teigė pasaulio rekordo savininkas ir šešis kartus olimpinis čempionas. „Bėgdamas traumos padarinių nejaučiau. Po bėgimo pajutau skausmą, bet tai normalu“, – pridūrė jis.

U. Boltas patikino, jog svarbiausias jo laukiantis startas – pasaulio čempionatas Maskvoje šį rugpjūtį.

J. Gatlinas, kuris laimėjo visus penkis savo 100 m bėgimus šiais metais, iškovotą pergalę vertino santūriai: „Šiais metais noriu būti konkurencingas U. Boltui ir tada, kai jis pasieks savo geriausią sportinę formą. Jis legenda. Jis pasiekė daug ir aš tiesiog noriu būti jam lygiaverčiu varžovu“, – sakė J. Gatlinas.

J. Gatlinas 2006 m. buvo ketveriems metams diskvalifikuotas už dopingo vartojimą. Londono olimpiados 100 m bėgimo distancijoje jis pelnė bronzos medalį.