J. Thorntonas sunkaus svorio kategorijos dvikovoje dar rugpjūčio 20 dieną surėmė kumščius su Dillonu Cleckleru per Misisipės valstijoje beveik prieš du mėnesius vykusį kovų plikais kumščiais čempionatą.

Buvęs MMA kovotojas mėgino spausti varžovą eidamas į priekį, tačiau praleido lemiamu tapusį D. Clecklero smūgį ir be sąmonės krito galva į grindis.

Teisėjas sustabdė kovą, o prie dirbtinio kvėpavimo aparato prijungtas nukentėjusysis pusiau paralyžiuotas buvo nugabentas į ligoninę. Jam diagnozuota stuburo smegenų trauma.

Taip ir neatsigavęs J. Thorntonas mirė spalio 4 dieną.

„Labai gaila, kad netekome vieno iš savo kovotųjų, Justino Thorntono, kovojusio mūsų turnyre, – oficialiame pranešime antradienį teigė Kovų plikais kumščiais čempionato prezidentas Davidas Feldmanas. – Prisidedame prie visos kovos menų bendruomenės ir siunčiame užuojautą jo šeimai ir visiems jį mylėjusiems žmonėms“.


Prieš debiutuodamas kovose plikais kumščiais J. Thorntonas dalyvavo įvairiuose MMA turnyruose. 2008 metais į MMA profesionalų ringą žengęs amerikietis iškovojo 8 pergales ir patyrė 16 pralaimėjimų.

Prieš tragiškai J. Thorntonui pasibaigusią dvikovą D. Cleckleras MMA turnyruose buvo laimėjęs 11 pergalių ir kartą patyręs nesėkmę, o kovose plikais kumščiais dukart pasiuntė varžovus į nokautą.

Žinia apie varžovo mirtį pribloškė su D. Clecklerą.

„Jaučiuosi visiškai tuščias, juk pažinojau Justiną daug metų. Nedaug kas žino, bet mes grūmėmės su su juo prieš 8 metus. Tuomet jis sakė, kad norėtų revanšo. Žinau, kad kai jam paskambino ir pasakė, kad tokia galimybė yra, jis nedvejodamas sutiko išeiti į ringą ir susikauti su manimi. Justinas buvo kovotojas. Tai buvo jo kraujyje. Ir jis mylėjo šį sportą.

Bet kuris vyras ar moteris, kurie žengia į ringą yra ypatingi, nes jie imasi rizikos, kurios nesiimtų 99,99 proc. likusio pasaulio. Kartais net pats nežinau, kodėl mes tai darome. Tačiau Justinas buvo kovotojas visą gyvenimą ir nusipelno didžiausios pagarbos. Visos mano mintys ir maldo skirtos Justinui Thorntonui ir jo šeimai“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašo paskutinis J. Thorntono oponentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)