Varžybų rytą per treniruotę netikėtai sulūžo N. Jermolajevo pačiūžos peilis, bet per itin trumpą laiką pora sugebėjo pasiruošti startui. Tarptautinė dailiojo čiuožimo sąjunga (ISU) leido Lietuvos porai surengti papildomą treniruotę, o organizatoriai pasirūpino, kad naujai prisuktas pačiūžos peilis būtų sėkmingai pagaląstas.

Už trumpą šokį Lietuvos pora surinko 46,85 balo ir užėmė 11-ą vietą. Šeštadienį duetas stos į kovą laisvos programos varžybose, po kurių taps aiški galutinė pozicija.

„Labai jaudinausi, bet dabar esu tikrai laiminga, kad po tokio ilgo laukimo debiutavau Europos čempionate. Tai fantastiškas jausmas“, - teigė G. Butkutė.

Godai – dar tik 16-a, jos partneriui 24-eri. Ilgus metus jie negalėjo startuoti suaugusiųjų varžybose – iki šiol to daryti neleido amžiaus standartai.

G. Butkutė – viena talentingiausių Lietuvos čiuožėjų, ją žiūrovai puikiai pažįsta iš Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko rengiamų „Liepsnojančio ledo“ šou pasirodymų.

Septintą vietą po trumpo šokio užima Lietuvoje „Šokių ant ledo“ televizijos projektą laimėjęs Aleksejus Rogonovas. Jo ir Kristinos Astachovos pora tik paskutinę minutę pakeitė traumą patyrusią kitą Rusijos porą.

Varžybose kol kas užtikrintai pirmauja po metų pertraukos į didįjį sportą sugrįžę rusai Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas.

Trumpos programos rezultatai:

1. Tatjana Volosožar/Maksim Trankov (Rusija) - 79,77 balo
2. Aliona Savčenko/Bruno Massot (Vokietija) - 75,54
3. Jevgenija Tarasova/Vladimir Morozov (Rusija) - 70,17
4. Mari Vartmann/Ruben Blommaerts (Vokietija) - 62,90
5. Vanessa James/Morgan Cipres (Prancūzija) - 62,10
...
11. Goda Butkutė/Nikita Jermolajev (Lietuva) - 46,85

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)