Tai – apskritai pirmasis sportininkės medalis suaugusiųjų tarptautinėse varžybose. Dėl to penktadienį vakare ir emocijų netrūko.

Tradiciškai šis apdovanojimas vyko Berlyno centre, šalia Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčios, kur specialiai sumontuotos žiūrovų tribūnos ir scena. Pirmoji pasveikinta L. Jasiūnaitė sulaukė ją palaikyti atvykusių Lietuvos delegacijos narių palaikymo ir sveikinimų.

„Pradedu suprasti, kas įvyko. Sulaukiau daug sveikinimų, nespėjau visiems atsakyti. Dėkui, kad palaikėte mane, siunčiu šilčiausius linkėjimus iš Berlyno“, – nedaugžodžiavo L. Jasiūnaitė.

Šįkart susitvardžiusi ir nepravirkusi L. Jasiūnaitė puolė į glėbį kitiems mūsų šalies rinktinės nariams ir leido šiems smalsiai apžiūrėti apdovanojimą.


Penktadienį, po to, kai paaiškėjo, kad medalis – jau jos rankose, lietuvės veidu ėmė riedėti ašaros. „Verkiau ir dar verksiu. Labai daug minčių ir jausmų laimėjus. Nežinau, sunku patikėti tuo. Dabar noriu pirmiausia išsiverkti ir su trenere pasisveikinti, o tada gal ir švęsiu“, – sakė atletė.

Ji džiaugėsi, kad apdovanojimų ceremonija vyko ne iškart penktadienį, o šeštadienį. „Džiaugiuosi, kad apdovanojimai ne šiandien, o rytoj, nes dabar esu visa apsiverkusi. Rytoj išsimaudysiu, susitvarkysiu ir bus gražių nuotraukų“, – Lietuvos žurnalistus prajuokino atletė.

L. Jasiūnaitė prieš paskutinį savo bandymą jau žinojo, kad nebenukris žemiau trečios vietos ir, atrodytų, nebeturėjo jausti jokios įtampos, tačiau Andriaus Gudžiaus fenomeno nepakartojo.

„Atlikdama paskutinį metimą nenorėjau jo mesti tik tam, kad mesčiau. galvojau ir apie antrą vietą, ir apie Lietuvos rekordą, bet buvo per daug emocijų, kad galėčiau susikaupti, nors ir stengiausi susikaupti“, – atviravo ji.

„Tai – mano brangiausias medalis. Įdėta begalė darbo. Tikslingas darbas nuo rudens, koncentracija į save ir šiandien turime tai, ką turime. Aš dabar tyliai pasvajoju, kad gal po šių varžybų gausiu pakvietimą į „Deimantinę lygą“.

Tai nuneštų mano visą sezoną ir šį medalį, nes jau kelerius metus noriu prasibrauti ten“, – vylėsi L. Jasiūnaitė.

Ieties metimo rungtyje auksą užtikrintai laimėjo vokietė Christin Hussong (67,29 m), kuri tiek lietuvę (61,59 m.), tiek antrą vietą užėmusią čekę Nikolą Ogrodnikovą (61,85 m) pralenkė daugiau nei 5 metrais.

Primename, kad bronzą Liveta iškovojo sėkmingiausiu, ketvirtu, metimu – 61,59 m. Pirmu mėginimu Lietuvos lengvaatletė įrankį numetė 60,51 m, antru – 58,24 m, trečiu – 61 m, penktu - 60,38 m, o šeštas bandymas nebuvo įskaitytas.

Europos lengvosios atletikos čempionato finale ieties metikė Liveta Jasiūnaitė iškovojo bronzą

Likus dienai iki Europos čempionato Berlyne pabaigos Lietuvos lengvaatlečių medalių kraityje – du medaliai. Auksą disko metimo sektoriuje laimėjo Andrius Gudžius, bronzą – ieties metikė L. Jasiūnaitė.

Prizininkų pakylos papėdėje – ketvirtoje vietoje – liko šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir sportinio ėjimo atstovė, Lietuvos rekordą pagerinusi Brigita Virbalytė-Dimšienė.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)