L. Lo buvo vienas sėkmingiausių visų laikų džiudžitsu kovotojų. Jis yra laimėjęs pasaulio čempionatą aštuonis kartus ir tai padarė skirtingose svorio kategorijose, pasiekdamas pasaulio rekordą.

Liudininkai teigia, kad prie L. Lo ir jo draugo priartėjo agresyviai nusiteikęs vyras, kilo konfliktas. Buvo panaudoti kovos veiksmai, o konfliktas baigėsi tuo, kad minėtasis vyras išsitraukė ginklą ir iššovė į sportininką.

Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos, tačiau vėliau pats pasidavė policijai.

L. Lo draugas pasakojo, kad minėtas agresorius, atėjęs prie jų stalo, paėmė butelį ir pradėjo mojuoti. Džiudžitsu čempionas sugebėjo vyrą pargriauti ant žemės ir palaukė, kol šis nurims, tačiau viskas baigėsi tragiškai. Iš sportininko gniaužtų paleistas vyras išsitraukė legaliai laikomą šaunamąjį ginklą ir jį panaudojo.

Teigiama, kad įpykęs agresorius dar dukart spyrė į ant žemės su šautine žaizda galvoje gulintį ir kraujuojantį L. Lo. Pastarasis greitai išgabentas į ligoninę, tačiau čia jau buvo konstatuota jo mirtis.

Kaip vėliau paaiškėjo, į sportininką, šovęs vyras yra Karo policijos karininkas Henrique Otavio Oliveira Velozo. Jis bare buvo be uniformos, ne tarnybos metu. Įtariamasis sulaikytas 30-iai dienų.

Brazilijos džiudžitsu federacija L. Lo vadino visų laikų geriausiu šio sporto atletu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją