Jis kvalifikacijos varžybose su savo geriausiu rezultatu (15,27 m) liko paskutinis, 21-as. Mūsiškis, kurio kiti du bandymai buvo dar prastesni (15,06 ir 15,17 m), konkuravo tik su priešpaskutinę vietą užėmusiu gruzinu Laša Torgvaidzė (15,35 m), tuo metu nuo kitų varžovų atsiliko mažiausiai beveik metru.

Kvalifikacijos, kurios normatyvas buvo 16,9 m, nugalėtoju tapo italas Daniele Greco. Jo rezultatas - 16,94 m. Antras - rusas Aleksėjus Fiodorovas (16,82 m), trečias - prancūzas Haroldas Correa (16,76 m). D. Aučyna nuo nugalėtojo atsiliko 1,63 metrų, o nuo finalo 1,35 metrų. Į finalą pateko aštuoni sportininkai.

„Kaip pradėjau taip. Ėjau be kažkokių didelių tikėjimų, norėjau padaryti ką geriausiai moku. Šiandien nepasisekė. Rytoj laukia šuolio į tolį rungtis“, - po varžybų kalbėjo D. Aučyna.

Lietuvos rinktinės narys po trišuolio rungties tikino didelių klaidų nepadaręs, tačiau pritrūko sėkmingesnio veiksmų atlikimo.
„Trūko „susižaidimo“ su taku. Grindys buvo medinės, tai reikėjo labai tiksliai pataikyti. Dariau viską laisvai, gal šiek tiek traukos pritrūko. Nemanau, kad kažką labai blogai padariau, tiesiog, ši žiema man ne trišuolio“, - pasakojo D. Aučyna.

„Konkurentai nustebino tuo, kad nešoko labai sėkmingai, - tikino Lietuvos rinktinės šuolininkas D. Aučyna. - Ne man vienam buvo nelengva ir kitiems sunkiai sekėsi. Mano rezultatas žemokas, tačiau nebuvo ir labai aukštų rezultatų. Varžovai gal savo vidurkį geriau padarė, o aš prasčiau. Abu su treneriu nenusimenam, dar kol kas tik viena rungtis iš dviejų. Nesijaučiu nei pralaimėjęs, nei nuliūdęs. Eisiu ir ramiai rytojaus lauksiu“.

Jau šeštadienį D. Aučyna kartu su kitu rinktinės nariu Tomu Vitoniu dalyvaus šuolio į tolį rungtyje. Mūsiškiai tikisi pakliūti tarp aštuonių geriausių sportininkų.

„Dabar visos mintys apie šuolį į tolį. Iš karto persijungiau“, - po trišuolio rungties kalbėjo D. Aučyna.

Penktadienį moterų trišuolio rungtyje debiutuos ir Dovilė Dzindzaletaitė. Rungties, kuriose dalyvaus 21 sportininkė, pradžia 19 valandą 40 minučių.

Primename, kad ketvirtadienį pirmi į kovą dėl Senojo žemyno medalių stojo rutulio stūmikai. Varžybų atrankos etape dalyvavo ir vienintelis Lietuvos atstovas Anglijoje studijuojantis 26-erių metų Rimantas Martišauskas. Jis su 17,37 m rezultatu užėmė priešpaskutinę - 23-ią vietą.

Lietuvos rinktinės sudėtyje iš viso - keturi lengvaatlečiai. Tai - 20-metė trišuolininkė Dovilė Dzindzeletaitė, 23-ejų metų šuolininkas į aukštį ir trišuolininkas Darius Aučyna, 22-ejų metų šuolininkas į tolį Tomas Vitonis ir 26-erių metų rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas,.

Europos čempionate, kuris baigsis kovo 3 d., sekmadienį, iš viso dalyvauja 578 sportininkai iš 47 valstybių. Dėl apdovanojimų kovos 320 vyrų ir 258 moterys.

2011-ais Paryžiuje vykusiame Europos čempionate Austra Skujytė iškovojo bronzos medalį penkiakovėje, bėgikė Eglė Balčiūnaitė pastaruoju metu finalo protokoluose iš šeštos vietos pakilo į ketvirtą, nes dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuotos dvi rusės, o šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis buvo penktas.

Šiais metais praktiškai visi Paryžiuje startavę sportininkai Geteborgo čempionatą praleidžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)