Lietuvis distanciją įveikė per 27,99 sek. ir laimėjo aukso medalį.
Sidabras atiteko italui Nicolo Martinenghiui (28,03), o bronza - kroatui Nikolai Obrovačui (28,11).

A. Šidlauskas su geriausiu rezultatu (28,16) pateko į finalą. Antras pusfinalyje buvo kroatas N. Obrovačas (28,21 sek.), trečias – rusas Antonas Čiupkovas (28,33 sek.). Finale Rusijos plaukikas liko septintas (28,41).

Andriaus Šidlausko apdovanojimas

Atrankos varžybose tarp 61 kvalifikacinių varžybų dalyvio Lietuvos plaukiko rezultatas buvo antras – 28,12 sekundės. Greičiau atrankoje plaukė tik kroatas N. Obrovačas (28,11 sek.), o trečias kvalifikacinėse varžybose buvo rusas A. Čiupkovas (28,19 sek.).

Panevėžio „Žemynos“ plaukikas A. Šidlauskas pirmenybėse Singapūre iškovojo bronzą (1:01,26) vaikinų 100 m rungtyje krūtine, o dvigubai ilgesnėje distancijoje užėmė vienuoliktą (2:16,15) vietą.

Pasaulio jaunimo plaukimo čempionu tapusį A. Šidlauską pasveikino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Jus lydinti sėkmė – tai pelnytas atlygis už sunkų darbą ir atsakingą požiūrį“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Jaunąjį čempioną suskubo sveikinti ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi ir sveikinu Jus su auksine pergale pasaulio jaunimo plaukimo čempionate. Jūsų jaunatviškas veržlumas, ištvermė ir atkakli kova padovanojo Lietuvai dar vieną pergalę. Iškovotas antras medalis planetos jaunimo plaukimo pirmenybėse tik dar kartą įrodo, kad Jūsų pasiekimai yra ne atsitiktinumo, o užsispyrimo ir tikslingo darbo rezultatas. Tikiu, kad Jūsų pergalė pradžiugino trenerius, artimuosius ir visus Lietuvos žmones. Ačiū, kad garsinate mūsų šalies vardą pasaulyje“, – sako premjeras A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)