Vokietijoje vykusio čempionato pabaigoje vyrų 50 kilometrų lenktynėse A. Bolšunovas iki paskutiniųjų metrų dėl aukso varžėsi su norvegais Johannesu Klaebo ir Emiliu Iversenu.

Pirmoje vietoje buvęs rusas lemiamu metu apmaudžiai suklydo po kontakto su J. Klaebo pakišdamas lazdą po slidėmis bei taip ją sulaužydamas.

Likęs su viena lazda į priekį A. Bolšunovas praleido ne tik J. Klaebo, bet ir E. Iverseną, o po finišo iškart demonstratyviai metė lazdą į sniegą bei apsipylė ašaromis.

Vis dėlto tuo viskas nesibaigė. Teisėjai kelis kartus peržiūrėjo minėtąjį incidentą bei galiausiai nusprendė pirmoje vietoje finišavusį J. Klaebo diskvalifikuoti dėl trukdymo varžovui.

Dėl tokio sprendimo auksas atiteko E. Iversenui, o A. Bolšunovas pasipuošė sidabru. Bronzos medalį tokiu būdu laimėjo norvegas Simenas Kruegeris.

Norvegijos komanda dėl J. Klaebo diskvalifikacijos pateikė apeliaciją, tačiau ji buvo atmesta.

Didelė dalis slidinėjimo gerbėjų kritikavo tokį teisėjų sprendimą ir vadino jį dovana rusui teigdami, kad nepamatuotai rizikavo ir ne mažiau kaltas sportininkų susidūrime buvo pats A. Bolšunovas.

A. Bolšunovas dramatiškai finišavo ir sausio mėnesį vykusiame pasaulio slidinėjimo taurės etape, kuomet jį paskutiniuose metruose aplenkė suomis Joni Maeki, o rusas skandalingai nesuvaldė emocijų. 24-erių rusas trenkė jį aplenkusiam varžovui lazda, o savo pyktį išliejo ir po finišo, kai įsibėgėjęs tyčia rėžėsi į suomį bei parvertė jį ant žemės. Tokiu poelgiu A. Bolšunovas uždirbo diskvalifikaciją visai savo komandai.

Čekijos slidininkė Terez Beranova po šio incidento pareiškė, kad A. Bolšunovas elgėsi kaip beždžionė, o Rusijos sportininkai apskritai yra tuščiagalviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)