Kelialapį į pusfinalį šiame paguodos plaukime iškovojo ir antroje vietoje finišavę norvegai - Nilsas Jakobas Hoffas bei Kjetilas Borchas (6:33,78).

Anksčiau vietą pusfinalyje užsitikrino Lietuvos moterų porinės dvivietės įgula - Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

Trečiadienį vienvietininkų varžybų ketvirtfinalyje startavo ir Mindaugas Griškonis, kuris prieš metus pasaulio pirmenybėse buvo šeštas.

Šių metų Europos čempionato bronzos medalininku tapęs 28-erių metų lietuvis antrame pusfinalio plaukime 2000 m distanciją įveikė per 7 minutes, 11,51 sekundės ir aplenkęs varžovus iš Italijos, Rumunijos, Prancūzijos ir Slovėnijos, finišavo antras.

Šio ketvirtfinalio plaukimo nugalėtoju tapo Mahe'as Drysdale'as (7:09,680) iš Naujosios Zelandijos, o trečias finišavo vietą pusfinalyje taip pat užsitikrinęs italas Francesco Cardaioli (7:15,920).

Trečiadienį vienviečių ketvirtfinalyje Lina Šaltytė finišavo trečia (8 minutės 08,410 sekundės) ir užsitikrino vietą pusfinalyje. Trečią ketvirtfinalio plaukimą laimėjo rusė Julija Levina (8:00,540), aplenkusi airę Sanitą Pusperę (8:02,310).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją