Jau 14-us metus iš eilės vyksiančiame D. Pozniako turnyre kovos 103 boksininkai iš 14 valstybių. 10-yje svorio kategorijų jie išsidalins 10 medalių komplektų.

Lietuvos rinktinės garbę gins 26 boksininkai. Pirmąją varžybų dieną į ringą kops 14 lietuvių.

„Tikimės 5-6 medalių. Laukia sunkios kovos, nes į Vilnių atvyko labai stiprios Ukrainos, Rusijos, Vengrijos, Bulgarijos ir kitų šalių rinktinės. Jų gretose – Europos čempionato finalininkai ir prizininkai. Tikimės, kad bent pora lietuvių kovos finale“, – sako Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Julius Kibas.

Praėjusiais metais D. Pozniako turnyre lietuviai iškovojo 4 medalius: 1 sidabro ir 3 bronzos.

„Vicečempionas Aras Dudėnas perėjo į sunkesnę svorio kategoriją (iki 91 kg), tai bus įdomu kaip jam seksis šiais metais. Prizininkas Lukas Kostiuška (svorio kategorija iki 64 kg) įgavo daugiau patirties ir gali vėl kovoti dėl medalio.

Turime dar kelis perspektyvius boksininkus – Romaną Kudriavecą, Luką Simonavičių, Marką Užkuraitį, kurie yra realūs pretendentai kopti ant prizininkų pakylos. Labai įdomu bus stebėti kylančią mūsų žvaigždę Aleksandrą Trofimčiuką. Dvejus metus iš eilės Europos jaunių čempionatuose medalius iškovojęs visaginietis debiutuos jaunimo amžiaus grupėje“, – teigia J. Kibas.

D.Pozniako turnyro programa (renginys nemokamas):

Vilniaus kolegijos Didžioji sporto salė (Studentų g. 39)

Kovo 20 d. (trečiadienis) 17 val. varžybų atidarymas ir preliminarios kovos;

Kovo 21 d. (ketvirtadienis) 13 val. ketvirtfinaliai;

Kovo 22 d. (penktadienis) 13 val. pusfinaliai;

Kovo 23 d. (šeštadienis) 13 val. finalai.

Danas Pozniakas (1939-2005) tapo pirmuoju Lietuvos olimpiniu čempionu 1968 m. Meksike. Jis triskart tapo Europos čempionu (1965, 1967 ir 1969 m.), kartą – Europos vicečempionu (1963 m.), keturis kartus buvusios SSSR čempionu.

1995 m. D. Pozniakas buvo pripažintas geriausiu Lietuvos boksininku per pastaruosius 50 metų ir trečiu geriausiu XX a. Lietuvos sportininku. Per savo karjerą D. Pozniakas turėjo 217 kovų, iš kurių laimėjo 203. Karjerą D. Pozniakas baigė 1970 metais.

Vėliau buvo Tarptautinės (AIBA) kategorijos teisėjas. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, jis buvo pirmasis Lietuvos bokso federacijos prezidentas. 1994 m. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino I laipsnio medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)