Viso čempionato metu taip nė vieno pralaimėjimo ir nepatyrę danai jau per pirmąjį rungtynių kėlinį sugebėjo atitrūkti nuo savo varžovų. Norvegai pirmavo tik pačioje rungtynių pradžioje (3:2), vėliau danai gana greitai pabėgo nuo savo oponentų. Nors didžiąją pirmojo kėlinio dalį skirtumas svyravo tarp 2-3 įvarčių, tačiau jo pabaigoje danai sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą ir pabėgo 18:11.

Antrame kėlinyje norvegams atsitiesti jau nepavyko. Užtikrintai žaidę danai keliskart buvo padidinę pranašumą net iki 11 įvarčių ir tik rungtynių pabaigoje norvegams pavyko kiek sumažinti atsilikimą, tačiau realios intrigos mačo pabaigoje nebuvo. Danai šventė užtikrintą pergalę 31:22.

Nors danai savo kolekcijoje turėjo Europos ir olimpinius aukso medalius, tačiau pasaulio čempionatų finalai danams būdavo nesėkmingi. Iki tol danai buvo pralaimėję net tris pasaulio čempionatų finalus, tačiau šiemet laimėję visas 10 pirmenybių rungtynių pirmą kartą pasidabino aukso medaliais.

Finaliniame mače danų gretose žibėjo M. Hansenas, kuris pelnė 7 įvarčius, 5 pridėjo M. Olsenas, po 4 M. Larsenas ir R Lauge.

Tarp norvegų su 8 įvarčiais rezultatyviausias buvo M. Joendalis.

Prieš didįjį finalą Herningo arenoje įvyko kova ir dėl trečiosios vietos. Priešingai nei didžiajame finale, čia intriga išsilaikė iki pat rungtynių pabaigos. Pasaulio čempionų titulą gynusi Prancūzijos rinktinė šįmet liko trečia, jie mažajame finale 26:25 (17:12) dramatiškai įveikė kitą čempionato šeimininkę Vokietiją.

Pergalingą įvartį paskutinę sekundę kontratakoje pelnė Nikola Karabitičius.

Tai buvo paskutinis pasaulio čempionatas, kuriame varžėsi 24 rinktinės, kadangi kitose planetos pirmenybėse jau dalyvaus 32 nacionalinės rinktinės iš viso pasaulio. Taip pat pirmą kartą čempionatas organizuotas dvejose šalyje – Danijoje ir Vokietijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)