Po trumposios programos trečiojoje pozicijoje buvęs Lietuvos duetas laisvojoje programoje su 102,26 balo užėmė antrą vietą ir bendroje įskaitoje su 153,23 balo pakilo į antrąją poziciją.

Lietuvos čiuožėjus aplenkė tik Japonijai atstovaujanti Sumire Suto ir Franciso Bouderau–Audet'o (160,05 balo) pora, o į trečiąją vietą smuktelėjo Prancūzijos duetas Lola Esbart ir Andrejus Novoselovas (150,12 balo).

Šį vakarą parodomojoje programoje dalyvausianti Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo pora pagerino savo asmeninį rezultatą ir vėl ženkliai viršijo Europos ir pasaulio čempionatų kvalifikacinių taškų normatyvą už techniką. Pasaulio čempionato trumposios programos kvalifikacinis barjeras yra 25 taškai, o laisvosios – 43. Lietuvos čiuožėjai trumpojoje programoje už techniką surinko 28,43 balo, o laisvojoje – 55,20. Šis startas – puiki paraiška prieš artėjantį Europos čempionatą, kuris prasidės sausio 26 dieną. Iki šiol Lietuva neturėjo porinio čiuožimo atstovų jokiose pirmenybėse.

Jaunių šokių ant ledo varžybose Guostės Damulevičiūtės ir Deivido Kizalos duetas ir laisvojoje programoje su 66,27 balo liko ketvirta bei bendroje įskaitoje su 114,11 balo liko šalia prizininkų pakylos. Savo rezultatą lietuviai pagerino net 4,62 balo. Tai puiki paraiška prieš artėjančias jaunimo žiemos olimpines žaidynes, kurios vasarį vyks Lilehameryje, bei prieš kovo mėnesį Vengrijoje vyksiantį pasaulio jaunimo čempionatą.

Dešimties porų varžybose pergalę iškovojo Prancūzijai atstovaujantys Adelina Galiavjeva ir Laurent'as Abecassisas (127,40 balo), antroje vietoje liko baltarusiai Marija Olejnik ir Jurijus Gulickis (125,67 balo), o trečiąja pozicija tenkinosi japonai Rikako Fukase ir Aru Tateno (118,59 balo).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)