Lietuviai pirmieji praleido įvartį jau antrąją minutę, tačiau D. Zubraus manymu jis tikrai nereiškė kovos pabaigos.

„Gal truputį, bet netikėjau, kad tas įvartis lems visas rungtynes. Mūsų komanda, mūsų vartininkas yra labai geri. Mes kuo toliau tuo geriau žaisime. Liko trys varžybos ir jos labai svarbios. Mes žaidimą dar galime pagerinti“, – neabejoja kapitonas.

Kalbėdamas apie mūsų žaidėjų nusiteikimą jis sakė, kad prastesnę mačo pradžią galėjo lemti ir psichologiniai niuansai.

„Padarėme kelias klaidas. Lenkų komanda kiek geresnė nei Nyderlandų, bet manau, kad iš pradžių davėme jiems per daug pagarbos. Bet matau, kad vyrai kuo toliau tuo labiau tiki, kad gali žaisti su visais. Tai yra procesas, kad jie patikėtų, jog galime taip žaisti. Žaidimas tai rodo, susikūrėme pakankamai progų 5-6 įvarčiams įmušti. Momentų turėjome, neišpildėme jų“, – sakė Niudžersio „Devils“ puolėjas, atlikęs du rezultatyvius perdavimus mače su Lenkija.

Kapitono žodžius patvirtino ir Šarūnas Kuliešius, kuriam šis čempionatas yra aštuonioliktas.

„Visi kovėsi, visi trankėsi, gal Lenkija ir kiek stipresnė komanda, bet mes irgi turėjome savo šansus. Manau, kad komanda po rungtynių išėjome pakeltomis galvomis. Dainius rūbinėje sakė, kad šios rungtynės parodė, jog galime žaisti su daug komandų. Vienas kitas rikošetas galėjo lemti visai kitokią pabaigą šiandien. Sugrįžti atsiliekant dviems įvarčiams buvo sunku. Komanda nusiteikusi laimėti visas likusias rungtynes, po tokių rungtynių kaip šiandien, galvosime tik apie pergales“, – sakė Š. Kuliešius.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndtas Haake negailėjo pylos teisėjams už tai, kad pirmajame kėlinyje neįskaitę mūsiškių įvarčio jie nepašalino lenkų vartininko.

„Jie teisingai neįskaitė įvarčio, bet vartininkas turėjo būti pašalintas dviems minutėms. Nesu labai patenkintas teisėjais, bet mano vyrai sužaidė puikias rungtynes“, – pyko treneris.

B. Haake dar kartą pakartojo savo žodžius, kad Lenkija yra šio čempionato favoritė ir ji turėtų žaisti aukščiausiame divizione. Pasak trenerio šios rungtynės parodė, kad Lietuvos rinktinė yra ne ką prastesnė už aukščiausius tikslus sau keliančią Lenkiją.

„Mes juos gerbėme, bet nebijojome. Taktiškai žaidėme labai gerai. Šios 60 minučių neparodė, kad jie yra daug geresni už mus. Mes atlikome daugiau smūgių, turėjome geresnius šansus pelnyti įvartį. Jie pelnė „šiukšlinus“ įvarčius, po dėkingų situacijų. Nepasiduodami parodėme charakterį“, – neabejojo jis.

Treneris pasidžiaugė ir tuo, kad šis mačas tapo puikia reklama Lietuvos ledo rituliui, o rinktinė nepaisant pralaimėjimo ir toliau tęsia žygį dėl medalių.

Gerų žodžių mums negailėjo ir varžovų vyriausiasis treneris Igoris Zakharinas, kuriam „Siemens“ arenoje 6100 aistruolių sukurta atmosfera itin patiko.

„Jaučiau didelį malonumą, nes pasinėriau į ledo ritulio atmosferą, ją kūrė ir žiūrovai ir žaidėjai. Man labai patiko Lietuvos rinktinė, jie kovojo dėl kiekvieno ledo centimetro ir stengėsi nepralaimėti dvikovų. Šiandienos dvikova buvo šventė žiūrovams, tokios rungtynės ir turėtų vykti pasaulio čempionate. Labai džiugu, kad į Lietuvą ateina ledo ritulys. Visi šio sporto mylėtojai nori, kad ledo ritulys populiarėtų ir jo geografija plėstųsi. Jūs turite daug gerų žaidėjų. Man labai patiko, kad jūs išmokote greitai pereiti į puolimą, kontratakuoti“, – sakė Lenkijos rinktinės treneris.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais trečiadienį, 20 val. su Didžiosios Britanijos komanda, savo sąskaitoje taip pat turinčia vieną pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)