Vyriausiasis rinktinės treneris B. Haake po pergalės visų pirma skubėjo atiduoti duoklę neseniai prie rinktinės prisijungusiam strategui iš Kanados Georgui Kingstonui.

„Visi laukėme šių rungtynių, buvo labai svarbu jas laimėti. Kai į rinktinės trenerių štabą atvyko G. Kingstonas, jis sukūrė gerą gynybos struktūrą ir oponentams sunku pelnyti įvarčius. Ačiū jam“, – kalbėjo treneris.

Treneris džiaugėsi, kad lietuviai varžovams ant ledo neužleido nė metro ir buvo kovingi. Tačiau jis neleis mūsiškiams ilgai švęsti.

„Turime pamiršti pergalę, rytoj prasideda kitos rungtynės. Rytoj žaisime su, mano manymu, stipriausia turnyro komanda – Lenkija. Jie turėtų žaisti aukštesniame divizione. Rytoj bus visiškai kitokios rungtynės taktine prasme“, – sakė B. Haake.

Rinktinės marškinėlius ir vėl užsivilkęs Dainius Zubrus ant ledo buvo sutiktas griausmingomis ovacijomis. Pasak jo, šis jaudulys kiek atsiliepė ir žaidimui.

„Lengva tikrai nebuvo, pradžioje buvo daug emocijų – tokio jausmo dar nesu patyręs. Žaisti savo šalyje, su savo šalies apranga. Kai pradėjo himną groti, tai tokio jausmo kitur nepajusi. Jaudinausi ir aš, ir kiti vyrai. Padėjo tai, kad mes pirmi įmušėme. Antrame kėlinyje kiek sustojome, o trečiame kėlinyje vėl dirbome viena kryptimi ir laimėjome. Visi vyrai stengėsi ir kovojo, visa komanda uždirbo pergalę“, – pergale džiaugėsi puolėjas, pelnęs trečiąjį mačo įvartį.

D. Zubrus gyrė rinktinės vartų sargą Mantą Armalį, kurio gero žaidimo dėka komanda gali jaustis daug ramesnė. Puolėjas dar jaučia aklimatizacijos problemą, bet apie ją stengiasi negalvoti. Jo ir komandos mintys – apie laukiančias rungtynes su Lenkija.

Tuo tarpu rinktinės senbuvis Mindaugas Kieras sakė, kad ši pergalė – ne atsitiktinumas ir rinktinė link to ėjo kryptingai.

„Tai nėra atsitiktinumas, ėjome link to ir ruošėmės. Jie neturėjo jokių šansų, patys matėte tai. Galvoju, kad surinkome geriausius vyrus, visi tiki ir mes užsivedę. Manau tai tik pradžia“, – kalbėjo jis.

M. Kieras išskyrė ir D. Zubraus faktorių, kuris komandai įkvėpė daugiau jėgų. O artėjanti dvikova su Lenkijos rinktine taip pat negąsdina: „Jis atvažiavo ir dar pridėjo daugiau pozityvumo ir kokybės. Visi seka paskui jį. Nebijome tos dvikovos nors rezultatai praėjusiais metais ir buvo kitokie. Šįmet eisime tvirtai, eisime nugalėti“.

Pirmąjį įvartį pelnęs Donatas Kumeliauskas džiaugėsi, kad pagaliau pavyko nugalėti Nyderlandus: „Pradžioje jaudinomės, pirmos rungtynėse namie, bet su kiekvienomis varžybomis bus geriau. Tai didžiulė pergalė Lietuvai, nes dar niekada nebuvome laimėję prieš olandus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)