Vienvietę irkluojanti Lina Šaltytė į pusfinalį žengė tvirtai. Atrankos plaukime Lietuvos atstovė distanciją įveikė per 8 min. 33,23 sek. ir savo plaukime nusileido tik austrei Magdalenai Lobnig (8:18,970).

Moterų dviviečių varžybose Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę ištiko didelė nesėkmė. Pusfinalyje mūsų irkluotojos pirmavo, tačiau, likus 100 metrų iki finišo, lūžo D. Vištartaitės irklas ir paskutinėje distancijos dalyje liko tik stebėti pro šalį skriejančias varžoves.

Pirmą vietą užėmusios vokietės Julia Lier ir Mareike Adams distanciją įveikė per 7 min. 22,93 sek., o D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė finišą pasiekė tik po 7 min. 56,39 sek. ir liko paskutinės – penktos.

Antrą galimybę prasimušti į finalą merginos turės šeštadienį paguodos plaukime.

Donatos Vištartaitės irklas

Vyrų varžybose Mindaugas Griškonis (7:32,690) laimėjo vienviečių atrankos antrą plaukimą ir iš karto pateko į pusfinalį.

Taip pat sėkmingai pirmą atrankos barjerą įveikė ir Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritteriu. Atrankos plaukime lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 49,240 sek., užėmė pirmą vietą ir taip pat tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį.

Lengvo svorio dvivietę irkluojantys Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis šįkart varžovams neprilygo. Savo atrankos plaukime lietuviai finišą pasiekė per 7 min. 16,41 sek. ir liko penkti. Paguodos plaukime L. Dobrovolskis ir D. Kluonis buvo kiek greitesni (7:12,95), bet taip pat liko penkti.

Mūsų lengvo svorio dvivietė pasirodymą Europos čempionate baigs šeštadienį startu C finale.

Paskutinė Lietuvos įgula – porinė keturvietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius – pirmo etapo barjero iš karto taip pat neįveikė. Lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 50,82 sek. ir savo plaukime liko antri. Tiesiai į finalą žengė tik lenktynių laimėtojai vokiečiai (6:14,230).

Porinių keturviečių paguodos varžybos taip pat vyks šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)