Prieš varžybas Lietuvos rinktinė buvo nusiteikusi ypač puikiai ir su nekantrumu laukė pirmųjų varžybų. Joms ir naujam sezonui irkluotojai ruošėsi stovykloje Graikijoje.

Šeštadienio varžybų rezultatai:

Vienviete valtim vyrų grupėje startavęs olimpietis Mindaugas Griškonis finale be vargo įveikė savo varžovus iš Meksikos, Izraelio, Graikijos ir Šveicarijos bei iškovojo pirmąjį savo titulą šį sezoną. 2 km distanciją lietuvis įveikė per 07:00:59 min.

Moterų grupėje startavo olimpietė Donata Vištartaitė. Privertusi savo varžoves gerai paprakaituoti besivejant Lietuvos vėliavos spalvų irkluojamą valtį, D. Vištartaitė džiaugsmingai triumfavo pirmoje vietoje. Šioje moterų grupėje turėjo startuoti ir Milda Valčiukaitė. Tačiau dėl užklupusios ligos, ši irkluotoja saviškius palaikė tik sėdėdama tribūnose, su viltimi rytoj išbandyti jėgas kartu su savo nauja porininke D. Vištartaite.

Dviviečių porinių valčių rungtyje dalyvavo dvi Lietuvos įgulos – Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas bei Aurimas Adomavičius ir Dominykas Jančionis. Olimpiečių S. Ritter ir R. Maščinsko valties įgula vos viena sekunde atsilikusi nuo italų, iškovojo garbingą antrą vietą. Visai nedaug iki bronzos medalių pritrūko kitai Lietuvos įgulai – A. Adomavičius ir D. Jančionis pirmosiose šio sezono varžybose užėmė ketvirtą vietą.

Rytoj Lietuvos irkluotojų laukia dar viena varžybų diena. Čia finaluose startuos naujai sudaryta vyrų dvivietė – Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter. Moterų grupėje – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė. Vienvietėje valtyje medalį iškovoti sieks Rolandas Maščinskas. Taip pat dėl medalio kausis ir vyrų keturvietė, kurios įgulą sudarys stipriausi Lietuvos irkluotojai – Mindaugas Griškonis, Dominykas Jančionis, Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter.