Vienuoliktus metus iš eilės vykstančiame turnyre, kuris yra vienas didžiausių jaunimo turnyrų Europoje, dešimtyje svorio kategorijų iš viso kovoja net 116 boksininkų iš 19 šalių.

Į pusfinalį pateko čempiono titulą ginantis Mantas Morkūnas. Svorio kategorijos iki 56 kg ketvirtfinalyje lietuvis 3:0 nugalėjo estą Jevgenijų Droną. Pusfinalyje M. Morkūnas susikaus su ukrainiečiu Maiku Stitsenka.

Į pusfinalį pateko ir praėjusių metų turnyro prizininkas Artūras Zinkovskis. Svorio kategorijoje iki 52 kg lietuvis 2:1 įveikė rusą Vladislavą Terešiną ir pusfinalyje susitiks su kitu rusu Igoriu Malovichku.
Svorio kategorijoje iki 75 kg įspūdingą pergalę iškovojo Vytautas Balsys.

Lietuvis ketvirtfinalyje taškais 2:1 pranoko bokso mokykla garsėjančio Kazachstano atstovą Mihailą Kohanchiką. Pusfinalyje V. Balsys susitiks su rusu Vladislavu Shishelovu. Kitame šios svorio kategorijos pusfinalyje lietuvis Mantas Auryla susitiks su Montassaru Mezzi iš Tuniso.

Į pusfinalius taip pat pateko Lietuvos boksininkai Valentinas Lavrenovas (svorio kategorija 46-49 kg), Laimonas Raibikis (iki 56 kg), Vilandas Valčiukas (iki 81 kg), Robertas Jokulys (iki 91 kg) ir Marekas Korolkovas (virš 91 kg).

Pernai Lietuvos boksininkai iškovojo šešis medalius – po vieną aukso ir sidabro ir keturis bronzos.

D. Pozniako turnyro pusfinaliai penktadienį nuo 15 val. vyks LEU Didžiojoje sporto salėje.

Šeštadienį „Siemens“ arenoje vyksiančius finalus nuo 14:50 val. tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Į oficialų Europos bokso konfederacijos varžybų kalendorių įtrauktas D. Pozniako turnyras per vienuolika metų tapo vienu didžiausių jaunimo turnyru Europoje. Šiais metais Vilniuje kovoja net trijų žemynų – Europos, Azijos ir Afrikos šalių atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)