Pirmo Lietuvos olimpinio čempiono D. Pozniako turnyras yra vienas didžiausių ir stipriausių Europoje. Šiais metais Vilniuje kovos daugiau negu 100-as boksininkų iš 20-ies valstybių.

Kovo 11 dieną 17.00 val. „Compensa“ koncertų salėje vyksiančius turnyro finalus tiesiogiai rodys DELFI TV.

„Tarp stipriausių pasaulyje esančios rinktinės – Kazachstanas, Uzbekistanas, Ukraina, Rusija, Italija ir Vengrija, į Vilnių atsiveža stipriausius savo šalių jaunuosius boksininkus, laimėjusius medalius pasaulio ir Europos čempionatuose. Nepaisant to, kad daugumai lietuvių tai bus krikštas tarptautinėse jaunimo varžybose, dėl medalių kovosime ir mes. Kiekvienais metais lietuviai buvo tarp nugalėtojų, privalome tęsti šią tradiciją“, - tvirtina Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Julius Kibas.

Pernai D. Pozniako turnyro čempionais tapę ir vėliau Europos jaunimo čempionato medalius iškovoję Vytautas Balsys ir Artūras Zinkovskis jau perėjo į suaugusiųjų amžiaus grupę. Šiais metais prie favoritų priskiriami pernai D. Pozniako vicečempionu tapęs vilnietis Marekas Korolkovas ir bronzą laimėjęs kaunietis Laimonas Raibikis.

„Sunku išskirti Lietuvos rinktinės lyderius. Jaunimo varžybose gali „iššauti“ bet kas. Laimėti medalius pretenduoja ir panevėžiečiai Rokas Avižonis ir Europos čempiono Vitalijaus Karpačiausko treniruojamas Domantas Prišmantas. Daug kas priklausys ir nuo burtų, koks varžovas bus pirmuose etapuose. Norint nugalėti turnyre, reiks iškovoti keturias ar penkias pergales, todėl turnyrą galima lyginti netgi su Europos čempionatu“, - teigia J. Kibas.

D. Pozniako turnyre kovos ir Londono olimpiados prizininko Evaldo Petrausko jaunesnysis brolis Lukas.

„Lukui Petrauskui tai bus pirmi metai jaunimo varžybose ir jam reiks įrodyti, kad turi tuos pačius kovotojo genus, kaip ir Evaldas, kuris daug pergalių skynė ir jaunimo varžybose – tapo jaunimo olimpinių žaidynių čempionu, Europos čempionu ir pasaulio vicečempionu, o D. Pozniako turnyrą laimėjo net keturis kartus“, - sako J. Kibas, kuris pirmus žingsnius bokso ringe Panevėžyje padėjo žengti legendiniam profesionalų bokso pasaulio čempionui ukrainiečiui Vitalijui Klyčko.

Preliminarios D. Pozniako turnyro kovos vyks Lietuvos edukologijos universiteto sporto salėje, o finalai kovo 11 dieną vyks „Compensa“ koncertų salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją